KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Köhögéssel kezdődött, elhunyt egy négygyermekes édesanya

Sokáig próbált leszokni a dohányzásról, de sajnos nem tudott. Végül ez okozta az anyuka vesztét. Halála előtt másoknak segített abban, ami neki nem sikerült.

Szerző Ripost

Egy négygyermekes édesanya sokáig küzdött a tüneteivel, ami végül a halálát okozta. A megpróbáltatásai még a pandémia alatt kezdődtek. Köhögni kezdett, de mivel 12 éves kora óta dohányzott, nem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget. Azonban a későbbiek során sem akart megszűnni a köhögése, de még mindig úgy gondolta: biztos csak a koronavírus hosszú távú következménye miatt lehetett ez.

Gyertya
Fotó: Pixabay

Azonban, amikor végül a 45 éves Alison Todd orvoshoz fordult, a világa a darabjaira hullott. Kiderült ugyanis, hogy maximum két éve maradt hátra, mert 4. stádiumban lévő tüdőrája van. Az ebben a stádiumban lévő rák azt jelenti, hogy mindkét tüdőre, a tüdő körüli területre és a közeli szervekre is átterjedt.

„Nincs is rosszabb érzés, mint megtudni, hogy meg fogsz halni. Annyira megrázó volt. Az egész világom darabjaira hullott. Ez pusztító. Hat órán keresztül sokkban voltam. Az ember sosem gondolja, hogy ez lesz a sorsa” – árulta el korábban Alison Todd.

A további vizsgálatok során az is kiderült, hogy mindkét tüdőjében 10-10 daganat nőtt. Alison egyébként számos alkalommal próbált leszokni a dohányzásról, de mindig nagyon könnyen feladta. Halála előtt azonban egy kampányt indított, hogy segítsen másoknak leszokni. Szeptember 22-én bekövetkezett tragikus halála keserű csapás volt a közössége és családja számára - írja a The Sun. 

Az NHS szakvéleménye szerint a tüdőrákot legtöbb esetben a dohányzás okozza, de persze előfordulnak olyan esetek is, amikor a beteg soha nem dohányzott. Ennek a ráktípusnak a legfőbb tünete a nem múló köhögés.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!