KÜLFÖLD

Szerző Ripost

3 hónapja

Sokkoló: újraélesztés közben kapott szívrohamot a mentős

A mentők két életet mentettek meg.

Szerző Ripost

A kelet-angliai mentőszolgálat munkatársa, Jeremy Williams épp egy nőt próbált újraéleszteni, akinek megállt a szíve, amikor ő maga is szívrohamot kapott. Az 53 éves mentős egy 30 éves nő házában épp az újraélesztést végezte, amikor hirtelen elviselhetetlen fájdalmat érzett. Kiderült, hogy szívrohamot kapott, így kollégái egy része rajta segített, míg a másik része folytatta a nő újraélesztését.

Fotó: Pixabay

Jeremy a kórházban végül sürgősségi műtéten esett át, mára pedig már stabil az állapota, ahogy a vele egy időben rosszul lett nőé is. 

Ez egyike volt azoknak a dolgoknak, amelyekre nagyon kicsi az esély az életben. Most már nevetek rajta, mert örülök, hogy itt lehetek, de ha a kollégáim nem lettek volna ott, más véget ért volna a történtet

– magyarázta Jeremy a Mirrornak.

„Amikor megérkeztünk a helyszínre, tudtuk, hogy súlyos a nő állapota. Aztán egyszer csak olyan fájdalmat éreztem, amit addig a napig még sosem. Szerencsére a bajtársaim velem voltak, és tudták, mit kell tenniük. Most már jól érzem magam, de beleborzongok, ha belegondolok, mi lett volna, ha ez egy országúton, a semmi közepén történt volna. Egy biztos: örökké hálás leszek azért a csodálatos csapatmunkaért, amely két életet mentett meg azon a napon."

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!