KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

1 hónapja

Rendőrök közé hajtott terepjárójával egy dzsihadista édesanyja Ausztriában

A sofőrnek a veszélyes manőver ellenére sem sikerült elmenekülnie.

Szerző Gaál József

Súlyosan megsebesült az osztrák rendőrség taktikai egységének (EKO Cobra) két tagja, miután az egyenruhások közé hajtotta terepjáróját egy iszlamista fiatalember édesanyja a Tirol tartományban található Sellrain településen - írja a Kronen Zeitung osztrák napilap online kiadása. A példátlan incidens egy rajtaütés-szerű akció közben történt, mely során a hatóságok őrizetbe akartan venni egy terroristagyanús 18 éves török állampolgárt.

Úgy tudni, hogy Ausztria vezető hírszerző ügynöksége (Államvédelmi Igazgatóság - DNS) egy külföldi titkosszolgálattól kapta a fülest, hogy egy bevándorló merényletet készül elkövetni az ország területén. Az üggyel kapcsolatban megindított nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított rendőrök nyilvános lefejezését tervezte, melynek ötletét a közösségi oldalain is felvázolta követőinek. Az összegyűjtött bizonyítékok alapján az ügyészség végül terrorizmus vádjával letartóztatási parancsot adott ki ellene, melynek birtokában az osztrák egyenruhások szombaton jelentek meg a török család házánál.

Sajtóbeszámolók szerint a kommandósok akkor ütöttek rajta a Iszlám Állam-fanatikus gyereken és édesanyján, amikor kocsival épp hazaértek. A volán mögött ülő nő azonban elsőre nem adta meg magát, hanem beletaposott a gázba, és nagy sebességgel az egyenruhások közé hajtott. A veszélyes manőverben két rendőr sebesült meg súlyosan, de az édesanyának még így sem sikerült elmenekülnie. Másodpercekkel a gázolás után kirángatták az autójából és fiával együtt megbilincselték.

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter az esettel kapcsolatban az elhárító szervek közötti nemzetközi együttműködést, valamint az osztrák rendőrséget méltatta. "Az osztrák állambiztonsági hatóságok intenzíven figyelemmel kísérik az iszlamista színtéren zajló fejleményeket, és az európai hatóságokkal szoros együttműködésben strukturális vizsgálatokat folytatnak" - fogalmazott a tárcavezető, aki mielőbbi felépülést kívánt a sérült Cobra-tisztnek.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!