Létrehozva: 2022.08.21.
Módosítva: 2022.08.21.

Ezért ment a magyar miniszterelnök Texasba

„Kevesebb nőimitátort és több Chuck Norrist!”

Szerző Ripost

Orbán Viktor nyitóbeszédével kezdődött a texasi Dallasban az amerikai jobboldal legjelentősebb rendezvénye, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC), ami jól mutatja, milyen fontosnak tartják Magyarországot a republikánusok a globális jobboldalon. 

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A programban Ahogyan harcolunk címmel szerepelt Orbán félórás beszéde, amelyben háromezer fős hallgatósága előtt elsősorban arra fókuszált, miként lehet a globális liberalizmust és az ilyen beállítottságú amerikai Demokrata Pártot legyőzni. Az Egyesült Államokban ugyanis jelenleg politikai nagyüzem van, mivel novemberben újraválasztják a képviselőházat és a szenátus harmadát is, ahol jelenleg a demokraták vannak többségben, ám a felmérések szerint a republikánusok jó eséllyel megfordíthatják az erőviszonyokat. A magyar vezetés nem csinál titkot abból, hogy ettől várja a magyar–amerikai kapcsolatok javulását.

A kommunistákat nehéz legyőzni, mert összefogtak a liberálisokkal és erősebbek mint valaha. A progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, és újra le kellett győzni őket. Mi 2010 óta folyamatosan legyőztük őket

– mondta Orbán Viktor, aki szerint a győzelem kulcsa, hogy „amikor harcolunk, akkor a 100 százalékot beleadjuk, az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért”. Az Európai Unióban is, ahol Brüsszel a saját ideológiáját próbálja rákényszeríteni Magyarországra. 

A baloldal semmilyen korlátot nem ismer a politikában, és amikor a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg. A legrosszabb dolgok akkor történnek meg, amikor azok kerülnek hatalomra, akik gyűlölik a kereszténységet

– fogalmazott a magyar kormányfő, aki szerint az egyik ilyen Soros György, aki egy érték nélküli poszt-nyugati világot akar. Márpedig a hagyományos értékekre szükség van, „kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell" – hangsúlyozta.

A magyar miniszterelnök ismertette, hogy nemcsak fizikai fal épült határainkon az illegális migránsokkal szemben, de jogi fal is épült a genderideológiával szemben. 

A magyarok nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításra is

– emelte ki, hozzátéve, hogy Magyarország a GDP 6 százalékát költi családvédelemre. Szavait többször is hatalmas taps szakította meg. Minden alkalommal, amikor az illegális bevándorlás megállításáról és a magyar határkerítésről beszélt, a közönség tapsviharban tör ki. Azt a mondatot pedig, hogy Magyarországon duplájára nőtt a házasságok és felére az abortuszok száma, valóságos üdvrivalgás fogadta. Amikor arról beszélt a miniszterelnök, hogy a magyar alkotmány rögzítette: „az apa férfi, az anya nő”, majd hozzátette, hogy „a gyerekeinket pedig hagyják békén”, vastaps és hatalmas éljenzés kezdődött.

Fel kell vennünk a harcot, vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben

– hangsúlyozta a magyar szónok, emlékeztetve arra, hogy 2024-ben európai parlamenti és elnökválasztás is lesz, két év van tehát a felkészülésre.

Orbán Viktor már több napja az Egyesült Államokban van, augusztus 2-án találkozott Donald Trumppal is a volt amerikai elnök New Jersey-i birtokán, ahol szintén főleg a törvénytelen bevándorlásról tárgyaltak, ami az Egyesült Államokban ugyanolyan súlyos probléma, mint itt Európában. 

Remek időtöltésben volt részem Orbán Viktor barátommal, a magyar miniszterelnökkel. Számos érdekes témát átbeszéltünk – kevés ember tud olyan sokat arról, mi is történik most a világunkban. A nagy áprilisi győzelmét is megünnepeltük

– posztolta ki közösségi oldalára Donald Trump, aki a mostani CPAC-konferencia zárószónoka.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legfőbb érték, amiért a magyar kormány küzdött és küzdeni fog a jövőben is.

„Jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető Európában, az egyetlen migrációellenes politikai vezető kontinensünkön, ötgyermekes családapa. Olyan ország vezetője, amely mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll” 

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, és újra meg újra le kell győzni őket. – Annyi győzelmet arattunk, hogy az ember csak vakarja a fejét. A győzelem napi rutinná vált számunkra, de ismerjük a mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset. A feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztesek pedig sosem adják fel. Ez a győzelmünk titka – húzta alá Orbán Viktor, aki szerint folytatni kell a harcot a kereszténységért és a keresztény demokráciáért.

A kormányfő úgy látta, a siker kulcsa, hogy száz százalékon harcolnak: „az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket” – rögzítette. Kitért arra is, hogy az embereket a saját képmására teremtette Isten, ezért elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzanak, mint például migráció, gender vagy a civilizációk összecsapása. „Ne aggódjanak, egy keresztény ember nem lehet rasszista. A keresztény értékek megvédenek bennünket attól, hogy túl messzire menjünk” - szögezte le. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy fontos nevén nevezni az ellenséget.

„Vegyük például George Sorost - Magyarországon mi csak Gyuri bácsinak hívjuk őt – aki a leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar a világon. Figyelmeztetni szeretném önöket: legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal. Én jól ismerem Soros Györgyöt, ő az ellenfelem. Ő nem hisz semmiben, amit mi teszünk, amit képviselünk és egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Arra használja ezt a hadsereget, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire, például ránk, magyarokra” – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a mai progresszívek újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó–keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben. Ennek elkerüléséhez pedig összefogásra van szükség. „Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy vélekedett: a politika önmagában nem elég, ez a háború egy kultúrháború. „Új életre kell keltenünk egyházainkat, családjainkat, egyetemeinket, közösségi intézményeinket. Magyarország öreg, büszke, de Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális Góliáttal szemben. Szeretnénk megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását” – magyarázta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint az amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt. Mint mondta, az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket. A szabad világ vezető hatalma arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint  – magyarázta.

A miniszterelnök felidézte, hogy a magyar kormány volt az első, amelyik nemet mondott a migrációra és megállította az illegális bevándorlást. „Sikerült nullára csökkentenünk az illegális migrációt” – szögezte le, hozzátéve: 160 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg.

A családpolitikára térve úgy fogalmazott: Európában azt mondják, a család nem létezik, de a magyar kormány tudja, hogy ha a tradicionális családok megszűnnek, semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól.

Kijelentette: Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.

Együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet – folytatta, emlékeztetve, hogy a magyar alaptörvény szerint a családi élet alapja a házasság és a szülő gyermek viszony. „Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont. Vita lezárva” – húzta alá.  

Az orosz–ukrán háború kapcsán a kormányfő azt hangoztatta, hogy amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. „Ukrajna Magyarország szomszédja, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük” – mondta, megjegyezve: Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön. A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

„Csak erős vezetők képesek békét teremteni” - mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

Kitért arra is, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, és hogy a rendőrségnek a lehető legnagyobb mértékű támogatás jár.

Az adózás kapcsán elmondta, hogy a progresszív liberálisok mindig az emberek pénzét akarják. „Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az emberek pénzének a saját zsebükben van a legjobb helye. Ezért egykulcsos személyi jövedelemadót vezettünk be, ami jelenleg 15 százalék. Mindössze 10 év alatt tíz százalékkal csökkentettük az adóterheket, amely legnagyobb csökkenés Európában. Nekünk van a legalacsonyabb társasági adónk Európában – sorolta az eredményeket.
 Orbán Viktor Dallasban, a CPAC-en elmondott nyitóbeszéde egyértelműen nagy sikert aratott az amerikai konzervatívok körében - állapította meg  Kiszelly Zoltán politológus, aki azt is kiemelte, a miniszterelnök ellenfelei láthatóan zavarban is vannak, mert még nem találtak fogást a szavain.

Az amerikai konzervatívok legjelentősebb rendezvényén, a CPAC-en mondhatott nyitóbeszédet, magyar idő szerint csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök, ami elsősorban annak az eredménynek az elismerése, hogy politikájával stabil konzervatív kormányzást valósított meg Magyarországon – emelte ki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. 

 

Az elemző hangsúlyozta: minden ellentétes híreszteléssel szemben végül a megnyitóbeszédet mondhatta a magyar miniszterelnök, egy kiemelt időpontban hangzott el a felszólalása, az amerikai közönség pedig vevő volt a gondolatokra, többször is egyetértő elismerő tapssal értékelte a szavait.

„Annyi különbség nyilván volt az utóbbi időben tőle hallhatott beszédekhez képest, hogy olyan közönséghez kellett szólnia, amelyik nem ismeri annyira Magyarországot, mert Amerikában mi egy vagyunk az európai országok közül, ezért jobban el kellett helyeznie az amerikai közönség térképén Magyarországot és saját magát„ - mutatott rá a politológus, aki szerint kifejezetten jó volt a „magányos csillagállam” hasonlat, utalva a helyiekre, hiszen Amerikában Texas a konzervatív értékek zászlóvivője, így jobban azonosulhattak vele.

„A folyamatosan képviselt értékek hangsúlyozása, mint a család, a kereszténység, a migrációs veszély, a genderideológia Dallasban is ugyanolyan elismerést kapott, mint Tusnádfürdőn, vagy a budapesti békemeneten. A politikájának a magva, például hogy az anya nő, az apa férfi, és a gyermekeket hagyják békén, ugyanolyan tapsot kapott, mint a békemeneten” - szögezte le Kiszelly.

A politológus úgy látja, a miniszterelnök ellenfelei nem találtak fogást a beszéden, ezért a liberális sajtóban az első reakciók elég visszafogottak voltak.

„Orbán Viktor nagyon ügyesen cáfolta az  ellene felhozott vádakat, kivette a szelet kritikusai vitorlájából. A New York Times például a megszokott érvelésen túl újat, kifejezetten a beszédet bíráló értékelést nem tudott hozni, csupán arra helyezte a hangsúlyt a beszédről írt cikkben, hogy Orbán vissza szeretné csinálni a világrendet. Nagy terjedelemben foglalkoznak vele, de csak általánosságban tudják támadni, konkrétan a beszéd kiforgatása nem kezdődött el. Saját magukat a régi toposzok felemlegetésével próbálják igazolni” - összegzett az elemző.

A megszokott reakcióval fogadta a balliberális média Orbán Viktor miniszterelnöknek az amerikai CPAC konferencián elmondott beszédét. 

Ahogy várható volt, a miniszterelnök dallasi beszéde után beindultak a balliberális nemzetközi média úthengerei, amelyek újra megpróbálták elmagyarázni a közönségnek, hogy miért Orbán Viktor a leggonoszabb politikus a világon. 

A brit BBC rövid összefoglalójában többet foglalkozott a miniszterelnök tusványosi beszédével, mint a Dallasban elmondottakkal, kiemelték Hegedűs Zsuzsa korábbi tanácsadó lemondását is. A CPAC-et megnyitó beszéddel kapcsolatban leginkább azt emelték ki, amikor Orbán Viktor a magyar Alaptörvényből idézett. 

Hasonlóan a brüsszeli Politico is szükségének érezte a tusványosi beszéddel kezdeni összefoglalóját. Ami után leginkább a magyar családpolitikát emelték ki, hozzátéve, hogy az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb az a „nacionalista populizmus”, amit – a Politico szerint – Orbán Viktor képvisel. Megjegyezték azt is, hogy Orbán Viktor egy félig üres előadóteremben tartotta meg a beszédét, habár ennek ellentmondanak azok a videók is, amit Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója osztott meg közösségi oldalán. 

 

 

A szintén brit The Guardian – ahogy a miniszterelnök előre jelezte a beszédében – úgy fogalmazott  Magyarország autokrata vezetője tartott beszédet az amerikai konzervatívok előtt, a lap hozzátette, Orbán Viktor „nativista fehér sérelmi politikája” megfertőzte az amerikai jobboldalt. Valamint megismételte azokat az alaptalan vádakat, miszerint Orbán Viktor lebontotta a jogállamot Magyarországon. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) is a szokásos hangnemben foglalta össze a miniszterelnök beszédét. Úgy fogalmaznak, Orbán Viktor füttyszó helyett nagy tapsot kapott, miközben „agresszív retorikával a progresszív erők elleni harcra szólított fel”. A viszonylag hosszabb elemzésbe azért sikerült egy pontatlanságot is beleírni, ugyanis a FAZ cikke szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország az egyetlen európai ország, ahol biztonságban lehet este sétálni. A cikk szerzőjének figyelmét eszerint elkerülte, hogy a magyar miniszterelnök Budapestről beszélt, mint azon kevés európai fővárosok egyikéről, ahol még biztonságban lehet éjszaka a városban sétálni. 

Az amerikai MSNBC is hozta a tőle elvárható stílust, hiszen a magyar miniszterelnököt „autoriter bigottnak” nevezték, s hozzátették, hogy az amerikai jobboldal nagy része Orbánban többet lát, mint egy hatékony vezetőt, ő egy olyan modellt kínál, amelyet az amerikai konzervatívok „utánzásra” érdemesnek tartanak. És persze ők is megemlítik Hegedűs Zsuzsa esetét, s természetesen megismétlik azokat az elcsépelt vádakat, miszerint az Orbán-kormány felszámolta a magyar demokráciát. 

Az NBC szintén amerikai hírtelevízió adása szerint, Texasban Orbán Viktor „mentegetőzni próbált” a Tusnádfürdőn elmondott beszéde miatt. Valamint azt emelték ki, hogy a CPAC közönsége a csatorna elmondása alapján „itta Orbán Viktor szavait”, „nevettek a viccein”, és „mindenben egyetértettek vele”.

A legtipikusabban viszont talán a CNN hírtelevízió reagált, amely egy hosszas riporttal igyekezett riogatni az amerikai közönséget. A riportban szinte az összes már jól ismert balliberális toposz előkerül hazánkkal szemben, a CNN szerint Orbán retorikája „Magyarország történetének a legsötétebb időszakát idézi. Persze felidézték Orbán Viktor Tusnádfürdőn tartott beszédét is, valamint elmagyarázták az amerikai közönségnek, hogy összeomlóban van a magyar gazdaság. 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tovább tart a veszprémi kézilabdabotrány, a dánok képtelenek elfogadni a vereséget

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

metropol.hu

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Mindannyiunk szeme láttára vette az utolsó lélegzetét” - Fáradtnak érezte magát, másnap elhunyt a 6 gyermekes anya

KÜLFÖLD

Sült krumplit akart, brutálisan megégett a 14 éves fiú

KÜLFÖLD

Saját cumija akadt a 7 hónapos tündéri baba torkán

KÜLFÖLD

Elragadta három gyerekétől a tüdőgyulladás az influenszert