KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

Napi 18 órát aludt, pusztító diagnózist közöltek az egyetemistával

Túl sokat bulizott a barátaival, ezért annak tulajdonította a fáradtságát a fiatal. Ám sokkal nagyobb volt a baj, egy súlyos betegség okozta a panaszait.

Szerző Ripost

Tom tudta, hogy valami nagyon nincs rendben vele, amikor elkezdett napi 18 órát aludni. Később lesújtó diagnózist közöltek vele az orvosok.

kórház
Fotó: Pixabay

2018-ban Tom Hunt az egyetemre indulás előtti nyarat azzal töltötte, hogy a barátaival Európát járta. Miután megérkeztek Budapestre, a 18 éves fiatalember rosszul kezdte érezni magát,  bár ezt annak tulajdonította, hogy túl sokat ivott és nem aludt eleget.

Mire Prágába ért, betegsége súlyosabbá vált, és úgy döntött, hogy megszakítja az utazást. Hazarepült, és azonnal felkeresett egy háziorvost, aki antibiotikumot írt fel neki torokgyulladás gyanúval. A vonaton utazva azonban a tinédzser egy csomót vett észre a lábán, így visszament az orvosához. A vérvizsgálat kiderítette, hogy a tinédzser mirigylázban szenved, és leukémiában.

„Nehezen tudtam enni bármit is, mert annyira fájt a torkom. Azt mondták az orvosok, hogy egyszerűen nincs immunrendszerem, azonnal menjek kórházba” – árulta el Tom  a Daily Recordnak. 

Ettől kezdve egészen 2019 áprilisáig Tom kimerítő kezelésen esett át, vér- és vérlemezke átömlesztéssel, valamint kemoterápiával. Most, négy évvel később Tom újra azt csinálja, amit szeret, és arra készül, hogy idén szeptemberben végre megkezdje tanulmányait a Manchesteri Egyetemen, így, hogy már, az élete visszatért a normális kerékvágásba.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!