1 hónapja

Megrázó diagnózist kapott a fiatal nő, miután az orvosok hazaküldték, hogy igyon kevesebb kávét

Az orvosok nem hitték, hogy komolyabb baja van, hazaküldték annyival, hogy igyon kevesebb kávét és kezeltesse a szorongását.

Egy nő, akinek a háziorvosa azt mondta, fogyasszon kevesebb alkoholt és kávét, hogy enyhítse a szorongását, valójában rákos volt. Anglee Kumar azért kereste fel az orvosát, mert folyton fáradt és levert volt és gyakran volt szapora szívverése. A 26 éves lány egészségesen él, így nem tudta, mi lehet a baj. Az orvos azonban a stresszre fogta a tüneteit, majd azt mondta Anglee-nek, hogy lisztérzékeny lehet.

Amikor Anglee második véleményt kért egy magánklinikán, azt mondták neki, hogy nincs semmi komoly baja. A következő néhány hónapban számos vérvizsgálaton, légzési teszten, ultrahangon és hétnapos elektrokardiogramon (EKG) esett át, de minden eredménye normális lett.

Nem hagyta magát és ragaszkodott hozzá, hogy CT-vizsgálatot is végezzenek rajta. Jól tette, ugyanis kiderült, hogy Non-Hodgkin limfómája van, amely egy olyan rák, amely a limfocitáknak nevezett fehérvérsejtekben kezdődik.

Az Egyesült Királyságban évente több mint 13 000 embernél diagnosztizálnak non-Hodgkin limfómát. A diagnosztizált esetek alig harmada 75 évnél fiatalabb, és a leggyakoribb tünet a nyirokcsomók fájdalommentes duzzanata, általában a nyakban, a hónaljban vagy az ágyékban – ezek egyike sem fordult elő Anglee-nél.

Tavaly novemberben kezdte el a kemoterápiát, és petefészkeinek esetleges károsodása miatt lefagyasztotta a petesejtjeit. A londoni nő a kezelés hatására elvesztette haját, szemöldökét, szempilláit és 10 kg-ot fogyott.

"Borzalmas időszak volt. Már nem néztem a tükörbe se, annyira ijesztően néztem ki. Ha betegnek tűnsz, a családod is másképp bánik veled, még ha nem is tudatosan. Ez csak egy állandó emlékeztető arra, hogy mennyire beteg vagy. Elveszítettem minden önbizalmamat. Nem igazán hagytam el az ágyam. És hülyén hangzik, de az ázsiai kultúrákban, ha lány vagy, és ha beteg vagy, akkor mindenki titkolja, mert ezt oknak tekintik, amiért nem tudsz majd férjhez menni. Biztos vagyok benne, hogy sok ázsiai lánynak el kell rejtegetnie a dolgokat, de most megpróbálom megtörni a megbélyegzést" - mesélte. 

Vett egy drága parókát, hogy elrejtse, hogy kihullott a haja és még a családjának se mondta el, mi a baja.

"Emlékszem, három nappal a diagnózisom után az unokatestvérem esküvőjén voltam, és azt gondoltam: »Úristen. Itt vagyok. Táncolok, de a világom összeomlott«".

Anglee 2022 januárjában jelentkezett a Miss Universe versenyre, és kénytelen volt elmondani a családjának, min ment keresztül. A versenyt arra akarta használni, hogy inspiráljon más nőket, hogy megtalálják önbizalmukat a csapások ellenére. Anglee második lett a versenyen, és ő volt az első rákos beteg, aki részt vett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!