Létrehozva: 2022.06.09.
Módosítva: 2022.06.09.

Soros György gyakorlatilag kilóra megvette az amerikai igazságszolgáltatást

Az Egyesült Államok lakosságának ötöde, közel 70 millió ember ellen ma már olyan ügyészek emelhetnek vádat, akiket Soros György juttatott pozícióhoz, és akik zokszó nélkül terjesztik a magyar származású amerikai milliárdos radikálisan baloldali világnézetét az igazságszolgáltatási rendszeren keresztül.

Szerző Gaál József

A világ országainak többségétől eltérően, az Egyesült Államokban közvetlen választások útján nyeri el tisztségét a legtöbb bíró és ügyész. Mindez azt jelenti, hogy az igazságszolgáltatási rendszer fontos pozícióért jelöltek versengenek, akik a politikusokhoz hasonlóan kampányolnak és próbálják meggyőzni a választópolgárokat. Ezekre a kampányokra azonban korábban nem volt szokás sok pénzt költeni, hisz az embereken végső soron mindegy volt, ki juttatja börtönbe a rossz fiúkat.

Mivel az ügyészek alapvetően a közvádló szerepét töltik be, és az állami intézmények működésének törvényességét felügyelik, ideológiailag nincs akkora mozgásterük, mint például egy választott képviselőnek vagy szenátornak. Egészen mostanáig republikánus és demokrata párti ügyészek vádemelési gyakorlata között nem volt számottevő a különbség, ezért az ügyészválasztási kampányok nem számítottak kiemelt eseménynek. Aztán jött Soros György, aki újabban azzal próbálja a saját szájízének megfelelően átalakítani az amerikai igazságszolgáltatást, hogy hatalmas összegeket költ arra, hogy a helyi kerületi ügyészválasztásokon a baloldal megengedőbb büntetőpolitikáját folytató jelöltjei mellett kampányol. A magyar származású amerikai milliárdos segítségével tisztséget szerzett ügyészeknek már beceneve is van az amerikai közbeszédben: Soros-ügyészek.

Soros György (Fotó: AFP)

Egy törvény- és rendpárti rendőrségi szakszervet, a Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) a napokban kiadott egy jelentés, mely szerint jelenleg 75 Soros-ügyész tevékenykedik az Egyesült államokban, akik összesen 72 millió ember felett rendelkeznek. A szervezet azt állítja, hogy a Soros-ügyészek egy jelentős részének nem volt tapasztalata ebben a szakmában a megválasztásuk előtt, mégis megkapták Soros támogatását, mivel hajlandók voltak az általa "helyesnek ítélt" irányvonalak mentén vádakat emelni - írja a Daily Mail online kiadása. 

A LELDF közleményében kijelentette, hogy a Soros-ügyészek veszélyt jelentenek Amerikára nézve, mivel az befolyásuk alá tartozó kerületekben soha korább nem tapasztalt mértékben emelkedett a gyilkosságok, az erőszakos bűncselekmények és a drogtúladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma. Ez a jelenség pedig annak köszönhető, hogy hivatalba lépésük után a Soros-ügyészek általában arra utasítják a helyettes kerületi ügyészeket, hogy ne emeljenek vádat számos alacsony szintű bűncselekmény elkövetői ellen, és ne kérjenek börtönbüntetést bizonyos rablások, testi sértések és fegyvertartási ügyek esetében. Ideológiai okokból kifolyólag pedig nem büntetik meg a kisebbségi társadalmi csoportokhoz tartozó bűnelkövetőeket, felrúgva ezzel a törvény előtti egyenlőség demokratikus alapelvét.

A Soros-ügyészek (piros ponttal) 72 millió amerikai felett rendelkeznek joghatósággal, beleértve Amerika 50 legnépesebb városa és megyéje közül 25-öt.

Soros György arra használja a dollár százmillióit, hogy szervezeteket támogasson, hogy csendben rosszabb irányba alakítsa át a büntető igazságszolgáltatási rendszert. Hogy veszélyes gyakorlatokat és rendőrellenes narratívákat népszerűsítve mozdítsa előre a világnézetét

- fogalmazott Jason Johnson, a LELDF elnöke, aki szerint a Soros-ügyészek a hivatalba lépésük után radikális igazságszolgáltatási gyakorlatokat honosítanak meg a kerületükben, többek között megszüntetik az óvadékot, elutasítják a bűncselekményekkel kapcsolatos ügyeket, és enyhébb büntetéseket kérnek a bűnelkövetőkre, miközben ellenséges kapcsolatot alakítanak ki közbiztonságért felelős szervekkel, különösen a rendőrséggel.

A LELDF jelentése szerint Soros az elmúlt hét évben több mint 40 millió dollárt (14,5 milliárd forint) költött arra, hogy országszerte baloldali ügyészek kampányát támogassa. Ez a brutális mennyiségű pénz pedig teljesen felforgatta az amerikai ügyészválasztások hagyományosan visszafogott menetét.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Forma-1 magyar reménysége csapatot és bajnokságot is vált

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

vg.hu

Brit címlapra került a Duna Aszfalt

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

ripost.hu

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Megrohamozott a rendőrség egy gyermekpornó-találkozót: Letartóztatták a pedofilokat

KÜLFÖLD

„Bármit megtennénk, hogy visszakapjuk” – Bölcsiben hunyt el az 5 hónapos baba, észre sem vették

KÜLFÖLD

Egy korty kávét ivott a nő a reptéren, pillanatokkal később haldoklott

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni