tóth gabi
Egyre több megbetegedésről érkezik jelentés.
Amint arról korábban a Ripost elsőként beszámolt, eddig már száznál is több olyan, szalmonellával történt fertőzést jelentettek, amely a Ferrero által gyártott termékek fogyasztásával köthető össze. A betegek elsősorban 10 év alatti gyermekek, akik közül sokan súlyos tünetekkel kerültek kórházba. A leggyakoribb tünet állítólag a véres széklet.
Legutóbb pedig a Kronen Zeitung nevű osztrák lap írt arról, hogy már Ausztriában is regisztráltak hat olyan szalmonellás esetet, amelyért a Kinder-termékek fogyasztása lehet a felelős. A 3 és 6 éves gyermekek január és március közben fertőződtek meg, és a vizsgálatok bebizonyították, hogy ugyanaz a szalmonellatörzs felelős a betegségükért.
A Ferrero közben elismerte, hogy a belga gyárából származnak a problémás termékek, ott egyébként már le is állították a termelést. A belső vizsgálatok arra jutottak, hogy tavaly decemberben az írótartályban találtak szalmonellát. (Az író a tejföl köpülésekor, a vaj kiválása után visszamaradó savanyú folyadék, mely összetételét tekintve leginkább a lefölözött tejhez hasonlít, sok édesség alapanyaga.) Ezt követően azonnali vizsgálatok indultak, amelyek utólag mindent rendben találtak, ezért a különböző édességeket elkezdték menetrend szerint kiszállítani a boltok polcaira.
A vállalat azonnali hatállyal visszahívta az Arlonban készült:
A Ripost korábban azt is megírta, hogy ezek a Kinder-csoki-termékek biztonsággal fogyaszthatóak!