Létrehozva: 2022.03.03.
Módosítva: 2022.03.03.

Sokkoló videók az ukrán frontról

A közösségi oldalakon folyamatosan újabb és újabb felvételek jelennek meg az ukrán-orosz háborúról.

Szerző Ripost

Egy Kijevet ért bombatámadás beborította az éjszakai égboltot és lökéshullámot idézett elő. A csendet először a légiriadó-szirénák visító hangja törte meg helyi idő szerint hajnali 2 körül a város több kerületében, majd hirtelen a lakóépületeket hatalmas robbanás fénye világította meg. Az ukrán belügyminisztérium egyik tanácsadója, Anton Herascsenko szerint a robbanást egy leszedett és becsapódó orosz rakéta okozta, amely éppen Kijev központi távfűtő rendszerét találta el.

A Donyeck városban lévő Petrovs'kyi kerületben ért orosz találat egy szupermarketet. A videón látható, ahogy egy ember épp a bejárat felé tart, amikor hatalmas robbanás rázza meg az épületet. Ezután egy férfi látható, amint kiszalad az üzletből.

A Twitteren tettek közzé egy videót, mely szerint egy újságíró épp a háborúról tudósított, amikor egy tank felé lőtt, a lövedék pedig a férfi mellett csapódott be.

Hamarosan megindulhat Odessza inváziója. Amerikai hírszerzők úgy értesültek, hogy az orosz hadihajók elhagyták Krímet és Odessza felé vették az irányt. Információik szerint Ukrajna harmadik legnagyobb városa ellen már akár csütörtökön megindulhat az ostrom. 

Az ENSZ nukleáris felügyelő szervezete aggodalmának adott hangot, miután az orosz erők körbevették Ukrajna legnagyobb atomerőművét. Az erőmű közelében ukrán civilek állják útját az orosz erőknek.

(via Origo)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek