8 hónapja

Felfoghatatlan tragédia: brutálisan összetörtek egy 8 hetes kislány csontjai

Borzalmas kínok között vesztette életét egy ártatlan csecsemő. A szülei kegyetlen módon a mentősökre próbálták fogni a súlyos sérüléseit.

Rendkívül megdöbbentő eset sokkolta a londoni hatóságokat. Benjamin O'Shea kétségbeesetten riasztotta a mentősöket a mindössze 8 hetes kislányához. Állítása szerint a kis Aminanák hirtelen leállt a légzése.

A hívás után perceken belül megérkeztek az életmentők, akik megpróbálták megmenteni a babát, akit végül a helyszínen halottnak kellett nyilvánítaniuk. Mivel elsőre nem láttak rajta külsérelmi nyomokat, Amina-Faye Johnson halálának okaként hirtelen csecsemőhalált jegyezték fel.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Ám a hátborzongatóan kegyetlen szülők nem úszhatták meg büntetlenül szörnyű tettüket. Később, a röntgenfelvételek ugyanis azt bizonyították, hogy a kislánynak számos csonttörése volt, ami egyértelműen bántalmazásra utalt. Egy orvosszakértő szerint a sérülések legalább hét különböző alkalommal történtek. Összesen hatvan törött csontot fedeztek fel Amira testében...

Az ügyészek szándékosságot emlegettek, ám a gyermek apja kikérte magának a vádakat és a mentősökre próbálta terelni a gyanút. Sőt egy bírósági levelet is meghamisított, hogy Amira anyja, Naomi Johnson azt higgye, valóban ártatlan. Az igazsághoz azonban hozzátartozott, hogy a nő semmit nem tett kisbabája sérüléseit látva, még csak gyanakodni sem kezdett. Az, hogy szándékosan nem vett tudomást a lánya fájdalmairól vagy tényleg ennyire elvakult volt, már sosem fog kiderülni.

„Azzal, hogy hátradőlt és nem tett semmit, közös tettnek és közös döntésnek tekintem. Remélem, a mai ítélet egyértelmű üzenet, hogy ebben a ügyben a gyerekek számítanak. S azok, akik azt hiszik, hogy megúszhatják az ilyen bántalmazást, tévednek és bűnhődni fognak” – mondta a tárgyaláson a bíró Johnsonra utalva.

A 24 éves Naomi Johnson és a 26 éves Benjamin O'Shea együttesen 15 évet fog rács mögött tölteni, amiért súlyos sérüléseket okoztak kislányuknak, Amina-Faye Johnsonak, és hagyták, hogy a 8 hetes csecsemő belehaljon a bántalmazásba – írja a Crime Online.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!