Létrehozva: 2022.01.21.

Biden: „Fogalmam sincs, miért tartanak szellemileg alkalmatlannak az elnöki tisztségre...”

Az amerikai elnök nem érti, miért kételkedik bárki a képességeiben és szellemi frissességében.

Szerző Gaál József

Hivatalba lépésének egyéves évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Joe Biden szerda este a Fehér Házban. Az amerikai elnököt elsősorban külpolitikai kérdésekkel, ezen belül is az ukrán válsággal kapcsolatban faggatták az újságírók, de a Newsmax című konzervatív amerikai hírportál riportere váratlant húzott, és a kormányfő mentális állapotát és alkalmasságát kezdte firtatni, amin Biden és stábja is látványosan meglepődött – írja a Fox News.

„Szeretnék egy kényes témát felvetni, de a legnagyobb tisztelettel az ön életműve és a magas tisztsége iránt” – fogalmazott körülményesen James Rosen, aki így fojtatta: „A Politico-Morning Consult ma reggel közzétett felmérése szerint a regisztrált szavazók 49 százaléka nem ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy Joe Biden mentálisan egészséges. Sőt, még a válaszadó demokraták többsége sem erősítette meg határozottan ezt a kijelentést.”

Ezt a monológot egy ponton Biden megszakította azzal, hogy ő mindenkinek hagyja, hogy maga hozzon döntést ebben a kérdésben, Rosen azonban folytatta és a következő kérdést szegezte az elnöknek:

„Az amerikai választók ilyen nagy része miért táplál ilyen mély aggodalmakat az Ön kognitív alkalmasságával kapcsolatban?”

Ezt meghallva, Biden arcára egy pillanatra kiült az értetlenség, majd meglehetősen szűkszavúan válaszolt, mielőtt felszólította volna a következő újságírót:

„Fogalmam sincs.”

Egy másik újságírói kérdésre, ami azt firtatta, hogy a mérsékelt és független szavazók miért egyre elégedetlenebbek az elnök munkájával, Biden csak annyival válaszolt: „Nem hiszek a közvélemény-kutatásoknak.”

A Politico-Morning Consult kutatóintézet által közzétett felmérés szerint egyébként – az összes demográfiai csoport közül – a republikánus nők kérdőjelezték meg leginkább Biden mentális állapotát, összesen 87 százalékuk mondta azt, hogy „erősen” vagy „valamelyest” nem ért egyet azzal az állítással, hogy Biden kognitív képességei alkalmassá teszik az elnöki feladatok ellátására. Ezzel szemben a demokrata férfiak voltak a legkevésbé kritikusak az elnökkel szemben ebben a kérdésben. Nekik csak a 49 százalékuk vélekedett úgy, hogy Joe Biden mentálisan nem „stabil”.

Joe Biden amerikai elnök.

Joe Biden, aki 78 évesen a valaha volt legidősebb elnök az Egyesült Államok történetében, jó ideje megkapja már, hogy az időskori szellemi leépülés előrehaladott tüneteit produkálja, és a mentális állapota már nem teszi lehetővé számára az elnöki tisztséggel járó feladatok ellátását.

Az ilyen és ehhez hasonló vádak persze nem alaptalanok. A demokrata kormányfő egyre gyakrabban viselkedik zavartan, dadog a felszólalásai közben, elfelejti az általa vezetett kabinet tagjainak nevét, illetve képtelen felidézni olyan nyilvánvaló számadatokat, minthogy mekkora az Egyesült Államok népessége.

A demokratákkal szimpatizáló amerikai lapok ugyan próbálnak tudomást sem venni Joe Biden rossz mentális állapotáról, de tudományos szempontok alapján egyre több szakember kongatja meg a vészharangot. Barack Obama és Donald Trump korábbi elnöki orvosa, Ronny Jackson szerint például Bidennek vissza kellene vonulnia, mivel a kognitív képességei látványosan hanyatlanak.

„Az elnök állapota csak egyre rosszabb és szembetűnőbb lesz, és ezt nem lehet majd eltitkolni az emberek elől. Biden vagy magától lemond, vagy meg fogják győzni arról, hogy lemondjon az elnöki tisztségéről, végső esetben az alkotmányra hivatkozva fogja átvenni az ország irányítását az alelnök, Kamala Harris”

– fogalmazott a Fox Newsnak adott interjújában Ronny Jackson, aki azt is hozzátette, hogy ő a kezdetektől kételkedett Biden szellemi frissességében, de az idő előrehaladtával valóban bebizonyosodni látszanak a kételyei.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

A kulcsát kereste, de véletlenül a kamaszlányát lőtte le egy édesanya

KÜLFÖLD

Ha nem teszitek meg, kiraklak titeket az éjszakába – fenyegette a 11 éves lánykákat a pedofil

KÜLFÖLD

"Megtaláltuk a lezuhant UFO-roncsot" - súlyos vallomást tett egy katona

KÜLFÖLD

Megváltozott egy nő kézírása: teljesen összetört, amikor rájött, hogy miért