9 hónapja

Rendőrök lepték el a középiskolát, több diák életét vesztette

Nem tett vallomást a michigani iskolai lövöldöző. A tizenöt éves fiatal sokkoló mészárlást rendezett, ami során nemcsak diáktársai, de tanárjai is megsérültek.

Nem felelt a rendőrség kérdéseire az a 15 éves diák, aki kedden lőfegyverrel három diáktársát megölte, további hetet és egy tanárt pedig megsebesített az amerikai Oxford középiskolájában – közölte Michael McCabe helyi seriffhelyettes.

Elmondása szerint a másodéves fiú 15-20 lövést adott le félautomata kézifegyveréből a Detroittól nagyjából ötven kilométerre északra található, 22 ezer lakosú településen, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek.

Fotó: Pixabay

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat egy 16 éves fiú. A sebesültek többségének állapota a seriffhelyettes szerint stabil, kettejükre további műtétek várnak.

Szülei tanácsára az ámokfutó nem tett vallomást, így továbbra sem világos, hogy mi volt az indítéka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait.

Azt viszont a hatóságok kizárták, hogy társai is lettek volna a lövöldözés során.

McCabe elutasította azokat a feltételezéseket is, amelyek szerint a közösségi médiában több diákot előzetesen figyelmeztettek arra, hogy valaki veszélyes akciót tervez az iskolában. A rendőrségnek nincs tudomása semmi ilyesmiről – jelentette ki a seriffhelyettes.

A támadást követően az iskolát lezárták. Egyes diákok az osztálytermekben bezárkózva kerestek menedéket, amíg a hatóságok átkutatták az épületet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!