9 hónapja

„Ő volt a mindenünk” – a 38 éves édesanyát a lányai próbálták megmenteni, de nem tudták

A korábban egészséges nő azzal nyugtatta barátnőjét, hogy ne aggódjon érte. Mégis egy hét leforgása alatt elvitte a koronavírus.

Egy fitt és egészséges édesanya egy héttel a pozitív koronavírus tesztje után meghalt. Nuria Daniela Gomes még a hónap elején fedezte fel, hogy megfertőződött, majd mindössze hét nap elteltével elhunyt.

A 38 éves édesanya két imádott lányát: a 20 éves Ericát és a 17 éves Myrat hagyta hátra.

Szerettei úgy emlékeztek rá, mint egy fitt és egészséges nőre, aki gondoskodó, kedves és vicces. Nuria barátja, a 37 éves Mena Tando elmondta, hogy a kétgyermekes anyukával utoljára december 3-án beszélt, amikor azt mondta, hogy Covidja van, de nem kell aggódni miatta.

„Nagy sokk volt számomra, egész héten beszéltem vele, és amikor felhívtak, hogy meghalt, egyszerűen nem tudtam elhinni” – mondta a Mirror oldalának Mena.

Nuria egyébként azt hitte, nem súlyos az állapota, ezért az otthonában próbált meggyógyulni. Gyászoló lánya felidézte, azokat a drámai pillanatokat, amikor édesanyja egészségügyi állapota drámai romlásnak indult.

„Anya nem akart egyedül aludni, ezért egy matracot tettünk a szobájába. Hallottuk, hogy nehezen kap levegőt. Pánikba estem, de ő azt mondta, hogy jól van. Amikor felkapcsoltuk a villanyt, láttuk, hogy a kezei lilák, az ajkai is lilák és a szemei hatalmasnak tűntek. Nagyon nyugtalanító volt” – árulta el Erica.

A két nővér azonnal mentőt hívott és bátran megkezdték édesanyjuk újraélesztését, amíg a mentősök megérkeztek. Ám sajnos Nuria azelőtt elhunyt, hogy beértek volna a kórházba.

„Minden olyan gyorsan történt. Még mindig vannak visszaemlékezéseim. Ő volt a mindenünk. Minden, ami vagyok, neki köszönhetem. Olyan hatással volt az életemre, amilyenre senki más nem volt képes” – tette hozzá Erica.

Az elhunyt édesanya kiskora óta egyedül nevelte gyermekeit. Keményen dolgozott, hogy mindent megadhasson nekik. Tiszteletre nevelte lányait, de nagyon közel álltak egymáshoz. Mindig meghallgatta őket, és megtanította nekik, hogy hálásak legyenek mindenért, amijük van. Mindig segített mindenkinek, akivel találkozott, és őszinte lélek volt.

Nuria lányai, mindketten diákok, azt mondják, hogy most teljesen elveszettnek érzik magukat, ahogy próbálnak megbirkózni a gyásszal, miközben apjuk több ezer kilométerre van Angolában. Egyelőre azt sem tudják, hogy miből fizetik majd ki anyjuk temetését, ezért egy adománygyűjtést szerveztek a GoFundMe oldalán.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!