9 hónapja

Kiderült: Az emberek 90 százalékánál ez az omikron variáns első tünete

Egy új vizsgálat szerint vannak olyan tünetek, melyek szinte minden omikronnal megfertőződött embernél először jelentkeznek.

A világszerte egyre jobban terjedő omikron variáns újabb komoly kihívás elé állíthatja az emberiséget. A szakértők ezért minden erejükkel azon dolgoznak, hogy minél több információt kiderítsenek az új mutációról.

Egy új kutatás kimutatta, hogy van egy tünet amely szinte minden omikronnal megfertőződött embernél először jelentkezik.

A szakértők már elmondták, hogy az omikron tünetei nagyrészt eltérnek az előző variánsokra jellemző tünetektől és inkább egy megfázáshoz hasonlítanak.

Az Amerikai Infektológiai Intézet kutatói most azonban azt is megállapították, hogy az esetek 90 százalékában ugyanazok a tünetek jelentkeznek legelőször az omikronnal megfertőződött betegeknél.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ezek pedig a száraz köhögés, a torokfájás, valamint sok páciensnél jelentkezett még kimerültség, és orrfolyás is.

Egy dél-afrikai doktornő Angelique Coetzee a DailyStar-nak azt is elmondta, hogy azoknál akik oltatlanul kapták el az omikron variánst heves fejfájás és izomfájdalom is jelentkezett, a már említett tünetek mellett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!