9 hónapja

Gyomorrontással küldték haza az 5 éves kisfiút, pár óra múlva meghalt

Ha a gyakornok orvos vette volna a fáradtságot és alaposabban megvizsgálta volna a kisgyermeket, akkor még életben lehetne. Az édesanyját maga alá temeti a gyász.

Egy élénk és intelligens ötéves kisfiú vérmérgezésben halt meg, mindössze néhány órával azután, hogy gyomorrontással diagnosztizálva hazaküldték.

Theodore Paul Cheetham-Serjent az édesanyja kétszer is bevitte a Royal Albert Edward Infirmary kórházba. A kisfiú ugyanis nagyon eltérő tüneteket produkált, elsőként jéghidegek lettek a lábai és a kezei, majd hirtelen tűzforró lett, hasmenés és láz tört rá.

 

Fotó: Pixabay

Paula kétségbeesetten kérte az orvosok segítségét a sürgősségi osztályon. A gyakornok orvos, aki megvizsgálta a kis Theot bakteriális vagy vírusos hasi fertőzéssel diagnosztizálta, majd hazaengedte. Azonban nem vett sem vért, sem pedig vizeletmintát, ami mind-mind a helyes diagnózisra utalhatott volna.

Mit sem sejtve, jutalomként a bátor helytállásáért a kisfiút az anyukája elvitte egy McDonaldsba, de sajnos a megpróbáltatásaik itt még nem értek véget.

Később Theo álmából hányva ébredt fel. Paula az éjszaka közepén a mentősöket riasztotta, akiknek egyértelmű lett, hogy vérmérgezés okozza a tüneteket, így azonnal antibiotikumot adtak neki.

Intubálták a kis Theot, aki másnap reggel szívrohamot kapott. Akkor még sikeresen újjáélesztették, de alig fél órával később egy másik szívroham elvitte.

A vizsgálatok megállapították, hogy Theo természetes halált halt. Ám azt is megerősítették, hogy ha időben felfedezte volna a gyakornok orvos a vérmérgezést, akkor életben maradhatott volna – írja a Daily Star.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!