9 hónapja

Szívszaggató: életmentés közben hunyt el a 16 éves focista

Hősiesen próbálta védeni barátait és iskolatársait a támadótól. Mindenkin tudott segíteni, de rajta már nem tudtak.

Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, lövöldözés tört ki egy michigani középiskolában a héten. Egy tizenöt éves fiatal sokkoló mészárlást rendezett, ami során nemcsak diáktársai, de tanárjai is megsérültek.

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat az a 16 éves fiú volt, aki a káoszban megpróbálta megmenteni iskolatársait. Sőt még megpróbálta lefegyverezni az őrjöngő diákot is, ami során súlyosan megsérült.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Tate Myre a lövöldözést követen a járőrautó hátsó ülésén, a kórházba vezető úton vesztette életét.

Kiváló focistának tartották, akit ráadásul még az iskolája edzője is kitüntetett nemrég. Fiatal kora óta arról álmodott, hogy egyszer egy egyetemi foci csapatban játszhat. Mindenki szerint fényes jövő állt előtte, amit már sajnos nem teljesíthet be – írja a The Sun.

Klubja, az Oxford Football megható sorokkal emlékezett meg róla: „Tate egy csodálatos fiatalember volt, aki rendkívül szorgalmas és tisztelettudó is volt egyben.”

Szerettei és barátai egy adománygyűjtést szerveztek annak céljából, hogy az egyetem focipályáját, a Wildcat nevű stadiont a tiszteletére átnevezzék.

A petíció, így szól:

„Tate nem csak az oxfordi gimnázium diáktársainak a hőse, hanem egy legenda, bátor tettére örökké emlékezni kell! Veszélybe sodorta az életét, hogy megpróbáljon segíteni az oxfordi gimnázium több ezer másik diákján. Tate volt az alapköve annak a hozzáállásnak, ami az oxfordi futballt jelenti. Minden nap korán jött be, és a belét is kidolgozta. Mindig gondoskodó és kedves volt másokkal. Hiányozni fogsz, Tate. A hősök megérdemlik, hogy tiszteljük őket és emlékezzünk rájuk, még akkor is, ha a körülmények, amelyekben hősiességük leginkább megmutatkozott, tragikusak.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!