10 hónapja

„Azt hittem, meg fogok halni” – egy testvérpár a földi poklot élte át a horrorházban

Drámai pillanatokat elevenítettek fel a megszökött fiatalok. Borzalmas dolgokat kellett átélniük szüleik mellett.

Tizenhárom Turpin-gyerek közül kettő kimenekült 2018-ban a kaliforniai otthonukban uralkodó bántalmazó körülmények közül, de csak most először szólaltak meg nyilvánosan a horrorfilmbe illő emlékeikről.

Az interjúban a 33 Jennifer és a 21 éves Jordan Turpin elmesélte, hogy rendszeresen éltek át otthonukban bántalmazást. Szüleik arra kényszerítették a nagyobb gyerekeket, hogy a kisebbeket ketrecbe zárják. De néhányukat hónapokig az ágyukhoz láncolva tartottak.

Fotó: YouTube

David és Louise Turpin visszatartotta az ételt a gyerekeiktől, korlátozta a fürdőszoba használatot, és évente csak egyszer engedte lezuhanyozni őket. A gyerekek 2 és 29 éves kor közöttiek voltak.

Az évekig tartó elhanyagolás miatt fizikai és kognitív károsodást szenvedtek.

A rémálomból akkor sikerült a testvérpárnak kiszabadulni, amikor Jordan az ablakon keresztül meg tudott szökni, majd egy mobiltelefonnal segítséget kért a rendőrségtől.

„Tudtam, hogy meghalok, ha elkapnak. Azt hiszem, olyan sokszor kerültünk közel a halálhoz, hogy már nem számított. Úgy voltam vele, hogy ha történik velem valami, legalább megpróbáltam” – mondta Jordan.

Jennifer úgy segített a testvérének, hogy megosztotta vele korábbi sikertelen szökésének a részleteit. De több testvérük is közrejátszott, hogy ezúttal sikerrel járjanak és megszabaduljanak a földi pokolból. Két évig tervezgették a szökést, mielőtt végrehajtották azt.

„Mindent elmondtam a segélyhívó diszpécsernek, hogy nem járunk iskolába, mocsokba élünk… hogy éhezünk… Biztosra kellett mennem, hogy ha elmegyünk, nem kell visszamennünk soha és megkapjuk a szükséges segítséget” – tette hozzá a fiatal lány, aki megdöbbentő erőről tett tanúbizonyságot.

Jennifer Turpin felidézte: megkönnyebbülést érzett, amikor a kórházban ébredt a családjának megmentését követő reggelen.

A lányok szüleit, David és Louise Turpint 2019 áprilisában 25 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték – írja a Crime Online.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!