10 hónapja

Szocializmus illatú parfümöt dobtak piacra, ami a „baloldali politika szellemét idézi”

A különleges illatanyagot indiai tudósok fejlesztették ki.

Szerző Gaál József

Indiában a legnagyobb baloldali ellenzéki párt piacra dobott egy parfümöt, amely elmondásuk szerint a „testvériség, a szeretet és a szocializmus illatát” hordozza magában, és „véget vet az örökös gyűlölködésnek”írja a Hindustan Times indiai napilap internetes kiadása.

A Samajwadi Párt elnöksége kedden mutatta be a különleges terméket, melyet a jövőre esedékes regionális választások kampánya során szeretnének széles körben elterjeszteni.

Egy keddi sajtótájékoztatón a párt elnöke, Akhilesh Yadav azt mondta, hogy a baloldali politika szellemét hivatott megidézni parfüm.

„Amikor az emberek ezt használják, a szocializmus illatát fogják érezni. Ez 2022-ben véget vet a gyűlöletnek”

–- fogalmazott a pártvezér, aki Uttar Pradesh állam miniszterelnök-választásán kívánja megmérettetni magát jövőre.

Helyi sajtóbeszámolók szerint a „szocializmus illatát” két tudós négy hónap alatt alkotta meg. Állítólag 22 összetevőt gyűjtöttek össze az ország minden tájáról, köztük rózsát, jázmint, szantálfát és sáfrányt, és különböző kombinációkkal kísérleteztek, mielőtt a végső illat megszületett volna.

A parfüm csomagolásán egyébként Akhilesh Yadav pártelnök arcképe, a párt vörös és zöld színei, valamint a logójuk és egy kerékpár látható.

Uttar Pradesh regnáló miniszterelnök-helyettese, Dinesh Sharma egyébként olcsó mutatványnak nevezte a parfüm terjesztését. Mint fogalmazott: „A gyűlölet, a kommunizmus, a békétlenség, a bűnözés és a korrupció szagát, ami ez ellenzéket körüllengi, semmilyen illatanyag nem képes elnyomni.”

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!