10 hónapja

Óriási vihar csapott le, épületeket tépett ketté az erős szél, halottak is vannak

A pusztító erejű szél okozta isztambuli károk mértékét egyelőre megbecsülni sem lehet.

Szerző Gaál József

Legalább négy ember meghalt és rengetegen megsérültek, miután tornádó erejű széllökésekkel egy pusztító vihar csapott le Isztambulra hétfő délután. Törökország legnagyobb városában 130 kilométer/órás széllökéseket mértek, ami autókat kapott a levegőbe, épületeket tépett szét és teljesen megbénította a közlekedést – írja a londoni székhelyű Reuters hírügynökség.

Az isztambuli kormányzói hivatal tájékoztatása szerint a viharban egy külföldi és három török állampolgár vesztette életét, 19 ember pedig megsérült, közülük háromnak válságos az állapota.

„Isten kegyelméért imádkozunk azokért, akik életüket vesztették, részvétünket fejezzük ki hozzátartozóiknak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk” – olvasható a hivatal közleményében.

A törökországi természeti és katasztrófavédelmi ügynökség (AFAD) arról adott tájékoztatást, hogy a viharban 33 tűzfal rongálódott meg, 192 fát gyökerestül kicsavart a szél, 52 közlekedési lámpa és útjelző tábla kidőlt és 12 autó totálkárosra tört.

Hétfőn a Turkish Airlines legalább hat, az isztambuli repülőtérre tervezett járatát irányította át Ankara és Izmir városába – közölte a légitársaság szóvivője.

Ekrem İmamoglu, Isztambul polgármestere részvétét fejezte ki az áldozatoknak, és felszólította a város lakóit, hogy legyenek óvatosak, mivel a viharos időjárás kedden tovább folytatódhat.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!