7 hónapja

Liverpooli robbantás: autójába zárta az öngyilkos merénylőt a hős taxisofőr

A taxis képes volt megőrizni a hidegvérét, amikor rájött, hogy egy öngyilkos merénylő az utasa. Ezzel rengeteg ártatlan ember életét mentette meg.

Az elmúlt éjszaka három terroristagyanús férfit vett őrizetbe a brit rendőrség, miután vasárnap késő délután egy liverpooli kórház előtt felrobbant egy személyautó. A kocsi férfi utasa meghalt, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügy részleteiről egyelőre keveset tudni, de a Daily Mail információi szerint a robbanásban érintett jármű egy taxi volt, melynek a sofőrje észlelte, hogy utasa egy öngyilkos merénylő, akit bezárt a járműbe, mielőtt az tűzgolyóvá változott volna.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a hős taxisofőr, David Perry vasárnap délelőtt fél 11 magasságában vette fel a gyanús utasát, aki először azt kérte, hogy menjenek a liverpooli anglikán katedrálishoz, ahol épp a fegyverszünet napja (Poppy Day) alkalmából tartottak városi megemlékezést 1200 katona, veterán és az elesettek családtagjainak részvételével. A merénylő vélhetően itt akarta működésbe hozni a testére erősített pokolgépet, ám az útlezárások miatt nem tudtak közel kerülni a helyszínhez. Ettől az utas feszültté vált, és azt kérte, hogy menjenek inkább a városközpontba, de amikor elhaladtak a Liverpooli Női Kórház mellett, azt mondta, hogy álljanak meg ott.

A kétgyermekes taxisofőr egyik barátja elmondta: „Perry észrevette, hogy a férfinak valamilyen lámpa volt a testére erősítve, és azzal babrált az út alatt, ami egyáltalán nem tűnt neki normálisnak. Ezért úgy döntött, hogy megállás után bezárja a kocsiba, ő pedig elmenekül.”

Szemtanúk elmondása szerint a sofőr egy hirtelen mozdulattal „kiugrott” az autóból, mielőtt az felrobbant volna. Csodával határos módon Perry, aki a detonáció pillanatára már biztonságos távolságba került a kocsijától, csak kisebb vágásokat és zúzódásokat szenvedett, valamint megsérült a dobhártyája. Állapota stabil, de kórházi ellátásra szorul.

A liverpooli rendőrség nem nyilvánította terrorcselekménynek az incidenst, de a vizsgálatot a hasonló esetekben bevett gyakorlatnak megfelelően a terrorelhárításra szakosodott országos rendőri szolgálat irányítja, amely órákkal ezelőtt bejelentette: őrizetbe vettek egy 29, egy 26 és egy 21 éves férfit az incidenssel összefüggésben.

Liverpool polgármestere, Joanne Anderson nyugtalanítónak és felkavarónak nevezte a történteket, egyúttal köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors reagálásért. Priti Patel brit belügyminiszter azt mondta, hogy „az illetékes szervek rendszeresen tájékoztatják majd a közvéleményt a szörnyű incidensről”.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy ukrán katona leleplezte az embertelen ukrán parancsnokokat

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

mandiner.hu

Tényleg közeleg a világháború? – Nógrádi György elemezte a háború eszkalációjának esélyeit

ripost.hu

Elmondták ez emberek a véleményüket: Alig érdekel bárkit is Meghan

vg.hu

Kreml: Oroszország azonnal véget vet az offenzívának, ha Kijev megadja magát

travelo.hu

Nyári programlehetőségek Somogyban, a Balaton sekély vizein túl!

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

ripost.hu

Már magánnyomozóval is beszéltek a Kispestről eltűnt fiú szülei

ripost.hu

Érzéki sztriptíz, teljesen meztelenre vetkőzött a teraszon a bomba testű üzletasszony

ripost.hu

Ezzel vajon a saját eljegyzésére utalt Vajna Timi?

További cikkek

KÜLFÖLD

205 millió forintot fizet egy tajvani milliárdos Karikó Katalinnak

KÜLFÖLD

Angliában élő magyarok: kinti keresettel is megfizethetetlen lett a rezsi

KÜLFÖLD

Rezsicsökkentés német módra: Elzárták a meleg vizet több iskolában is

KÜLFÖLD

Genderőrület és Metoo-mozgalom: Baj van Hófehérkével és a mesés szerelemmel

KÜLFÖLD

Ismét 10 ezer felett a fertőzöttek száma, egyre aggasztóbb az osztrák járványhelyzet

KÜLFÖLD

Joe Biden több tízezer dollárt adott fiának orosz prostituáltakra

KÜLFÖLD

"Elvágjuk tőlük az oxigént" - Oroszország keményen megfenyegetett egy uniós tagállamot

KÜLFÖLD

Itt a bizonyíték: Joe Biden nem tud magától köszönni és leülni