Létrehozva: 2021.11.07.

Libából készül a töltött káposzta a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjában

Óriási siker a Dubaji Világkiállításon a Magyar Pavilon, már 100 ezernél is többen keresték fel.

Alig egy hónap elég volt ahhoz, hogy 100 ezernél is több látogató keresse fel a Dubaji Világkiállításon a Magyar Pavilont. Az érdeklődők között ott volt Dubaj koronahercege és az emír is.

A lelkesedés egyébként már a hivatalos megnyitó előtt megmutatkozott: a 200-nál is több kiállítóhely közül a Magyar Pavilont beválasztották a 15 legkülönlegesebb közé...

Fotó: origo.hu

A fából készült alkotást Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, a nem mindennapi pavilon 17 magyar ács hónapokon át tartó munkájának végeredménye.

Tóth Andrea, az Expo 2020 ügyvezetője számos érdekességről mesélt. Elárulta például, hogy speciális töltött káposztával is kedveskednek a vendégeknek.

„Ez egy különleges töltött káposzta. Tiszteletben tartva a helyi előírásokat, disznóhúst nem szolgálunk fel, úgyhogy például libából készül a töltött káposzta, amit a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjának éttermeiben felszolgálnak. De van csirkepaprikás és gulyásleves is, új köntösben, kicsit újragondolva, és azokat szintén nagyon kedvelik” – árulta el Tóth Andrea a Mokka stúdiójában.

Hozzátette: nagyon szeretik az érdeklődők a magyar kiállítást, ami a termál-, illetve az ásványvizek köré épült, különleges geológiai történetekről mesél és különböző interaktív elemek segítségével a látogatók mind az öt érzékszervére hat.

„Megmutatjuk a Hévízi-tó csodáját, aminek háromnaponta lecserélődik, majd visszatöltődik a magas kéntartalmú, gyógyító vize” – mesélte az Expo 2020 ügyvezetője.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek