Létrehozva: 2021.11.23.

Az élet és a halál közti különbséget az oltás jelenti, de sokan csak a halál kapujában értik meg – mondja a román asszisztens

A romániai helyzetről forgatott a CNN, döbbenetes felvételek és vallomások.

Döbbenetes helyszíni riportot készített Romániában a CNN, az álhíreknek és a vallásnak tulajdonítják a kialakult szörnyű helyzetet.

„Ez könyörtelen, könyörtelen” – sóhajtott Claudiu Ionita nővér, a Bukaresti Egyetemi Kórház hullaházában, ahol a fekete zsákok sorakoztak. A hullaház alapesetben 15 holttestet tud befogadni, de a CNN látogatása napján 41 holttest volt ott, megtelt a folyosó is. A hullaházból jajveszékelések visszhangoztak. Egy nőt engedtek be éppen, hogy utolsó pillantást vethessen az apjára.

„A vakcina az élet és a halál közötti különbséget jelenti” – mondta Ionita, a nővér. „Az embereknek meg kell érteniük ezt. Talán az utolsó órájukban értik meg sokan. De azok számára, akik előtte a fekete testzsákokba burkolóztak, már túl késő.”

A Bukaresti Egyetemi Kórház a román főváros legnagyobb, Covid-19-betegeket kezelő egészségügyi intézménye, és az ország negyedik, eddigi legrosszabb hullámával küzd.

„Amikor elkezdtem ezt a munkát, soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmit fogok átélni” - mondta Ionita. „Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora katasztrófa történhet, hogy egész családokat halnak meg.”

Az intenzív osztályon, több emelettel feljebb egy nővér ágyneműt cserélt az egyetlen üres ágyon. Valaki pont most halt meg.

Valeriu Gheorghita, az oltáskampány országos koordinátora is megszólalt. „Az intenzív terápiás osztályok tele vannak, több százan halnak meg naponta, akiknek több mint 90 százaléka nem volt beoltva.

A városokhoz képest vidéken még rosszabb a helyzet, ott kevesebb az átoltottság és az emberek is szkeptikusabbak a védőoltással szemben. Suceava megyében is járt a stáb, ott a legkisebb az átoltottság az egész országban.

”Az emberek nálunk nagyon vallásosak, sajnos kevés pap oltáspárti és a nép inkább hallgat a papokra„ – mondta a helyi orvos. Több ortodox pap azt tanácsolja a híveinek, hogy ne oltassák be magukat. Kiderült: az egyik oltásellenes pap, Neculai Miron még polgármester is Bosanciban és előljáróként is az oltások ellen van. ”Az oltás nem biztonságos, a falunak csak 11 százaléka van beoltva „ – mondta a pap polgármester a CNN-nek.

A Bosancitól körülbelül 10 percre lévő megyeszékhely, Suceava főtemetőjének egyik sarka tele van frissen ásott sírokkal. A temető kápolnájában istentisztelet folyik. A kápolna mögötti dombon gyászolók gyűlnek össze temetésre. A közelben egy újabb sír készül. Az új sírok feletti fakeresztek nem jelzik a halál okát, így nem tudni, hányan haltak meg a vírus miatt.

Az ehhez hasonló vidéki falvakban a szegénység és az oktatás hiánya, valamint a helyi vezetők személyes befolyása és a hagyományos vallási meggyőződés halálos kombinációt alkothat – vonta le a szörnyű következtetést a hírtelevízió.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kína a háborúról tárgyal egy nagyhatalommal

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

hirtv.hu

Soros György: Más országok belügyeibe való beavatkozás nehézségekkel jár, de a be nem avatkozás veszélyesebb lehet

ripost.hu

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Nagyon keveset látom, szinte alig beszélünk" - sírva vallott házassági válságáról a TV2 sztárja

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Azt hittem, meg fogok halni” - minden lélegzetéért megküzdött és fél enni a 10 éves lány

KÜLFÖLD

Lemondott babájáért a kemoterápiáról a 33 éves nő, belehalt

KÜLFÖLD

„Meg fogok állni, mielőtt meghal” – Takaróval fojtogatta csecsemőjét egy nő élő adásban

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl