11 hónapja

Superman ezentúl egy homoszexuális, migránspárti, klímavédő karakter

A Superman-képregényeket kiadó amerikai DC Comics új szintre emelte az érzékenyítés műfaját.

Szerző Gaál József

Superman homoszexuális kapcsolatba kerül egy férfi karakterrel a piros köpenyes igazságosztóról szóló képregénysorozat legújabb részében – adta hírül hétfőn a szériát kiadó DC Comics, amely egy „új és merész irányvonalának nevezte”, hogy új szexuális irányultságot adtak a közkedvelt szuperhősnek.

A New York Times beszámolója szerint a DC Comics még júliusban adta ki a „Superman: Son of Kal-El” című, Supermanről szóló új képregénysorozatának első számát, mellyel egy eddigiektől eltérő főhőst kezdtek el felépíteni. Az új Superman – aki az eredeti Superman, Clark Kent fia – a Jonathan nevet kapta, és a mostanáig megjelent számok alapján bőszen harcol a klímaváltozás, valamint a menedékkérők kitoloncolása ellen. Most pedig az is kiderült, hogy nem is akárhogy, hanem homoszexuálisként veszi fel a küzdelmet a világ legégetőbb problémáival szemben.

„Az új Supermannek új harcokat kell megvívnia. Olyan valódi világproblémákkal, melyekkel szemben a világ egyik leghatalmasabb embereként tud kiállni”

- fogalmazott a homoszexuális szuperhős karakterét felépítő író, Tom Taylor, aki azt is elárulta, hogy Superman egy rózsaszín hajó, újságíróként dolgozó menekült karakterrel fog romantikus viszonyba kerülni.

Az 1938-ban megalkotott Supermen új szexuális irányultságát kitörő örömmel fogadták a társadalmi igazságosság önjelölt bajnokai, viszont bőven akadtak olyan ismert médiaszereplők és véleményvezérek, akik könyörtelen kritikát fogalmaztak meg a DC Comics döntésével kapcsolatban.

„Kiváló! De a valódi tolerancia érdekében azt is szeretném, ha Lois Lane (Superman édesanyja) pánszexuális lenne, Lex Luthor (Superman főellensége) pedig genderfluid leszbikusként azonosítaná magát”fogalmazott Twitteren az egyik legnépszerűbb brit televíziós megmondóember, Piers Morgen.

Ben Shapiro amerikai konzervatív politikai kommentátor pedig azt írta, hogy ő csak akkor kíván Supermannel foglalkozni, ha végre „egy fogyatékos transz férfi” alakítja a szuperhőst.

Fontos megjegyezni, hogy nem az Superman az első meleg képregényhős a DC Comics képregény-univerzumában. A kiadó által „menedzselt” szuperhősök közül homoszexuálisként „coming outolt” már Batman híres segédje, Robin, valamint az egyik X-men, Sarkcsillag is. Mindemellett ráadásul tervben van egy új Aquaman-képregény is, melyben egy homoszexuális fekete férfi alakítaná a főszereplőt.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!