11 hónapja

Hősként ünnepli Ausztria Attilát: az életét kockáztatta a bolti eladókért

Fegyveres támadást akadályozott meg egy osztrák üzletben egy magyar férfi. A Bors megtalálta a hős vásárlót, aki azt mondta: a női munkatársak testi épsége lebegett a szeme előtt.

Egy magyar férfinek köszönhetően fogták el a rendőrök azt a két fegyveres támadót az ausztriai Schärdingben, akik egy boltot akartak kirabolni. Kovács Attila elsőként a Borsnak idézte fel a támadás részleteit.

Fotó: Bors

„A kollégám munka után tett le az Unimarketnél. Nyolc éve, amióta kint dolgozom, mindennap betérek ebbe a boltba„ – kezdte Kovács Attila.

„Add ide a pénzt, vagy lelőlek!”

„Este épp a boltvezetővel beszélgettem a hátsó kijáratnál. Már indultam volna haza, amikor kirohant az egyik dolgozó, és azt kiáltotta: rablás! Fegyverrel rontottak be! A boltvezető, Birgit azonnal megkért, hogy nézzek körül, mert tudta, hogy korábban tanultam rendvédelmet. Előre- mentem, amikor láttam, hogy két fiatal kiabál a pénztárossal: Add ide a pénzt, vagy lelőlek!„ – mesélte Attila, aki ekkor azonnal cselekedett.

Fotó: Bors

Milliárdos fia az egyik támadó

„Az egyik fiú kezéből kiütöttem a fegyvert, amire ők azonnal visszatámadtak. Az egyikük beverte az arcomat, és egyszerre akartak engem leütni, de nem számítottak arra, hogy visszatámadok. A dolgozók közben lezárták az első ajtót, így mire menekülőre fogták volna a tolvajok, nem tudtak hova menni. Ekkor a magasabb fiút egy szorítófojtással letepertem és a földön fogtam, amíg a rendőrök kiértek. A másik támadó hazaszaladt, de fél órán belül őt is elfogták a zsaruk” – avatott be a nem mindennapi részletekbe a hős vásárló.

Mint kiderült, egy 20 éves török és egy 17 éves bosnyák fiú volt a két támadó, akiknél riasztópisztoly volt.

Fotó: Bors

„Nem tudom, miért akartak egy kisboltot kirabolni, amikor a városban tudják, hogy a bosnyák fiú apja milliárdos„ – tette fel a költői kérdést Attila, akinek szerencsére csak a háta húzódott meg.

6 nap alatt rendbe jön

„Az eset után kórházba vittek, de a röntgen szerint csak a hátam jobb oldala húzódott meg. Az orvos sportkrémet írt fel és azt mondta, 5–6 nap alatt rendbe jövök” – mondta Attila, aki egy biztonsági cégnél dolgozik kidobóként.

A hős magyar vásárlónak nem győztek hálálkodni a kisbolt munkatársai.

Köszönjük Attila, hogy mellettünk álltál ezekben a nehéz időkben és az életedet kockáztattad értünk! Köszönjük, köszönjük, köszönjük!

„Birgit, az üzletvezető rengetegszer megköszönte, hogy az életemet kockáztattam értük. A dolgozók is nagyon hálásak voltak. Megfogadtam, hogy ezentúl többször járok hozzájuk!„ – fogadkozott a megmentő, akire kollégái és testvére is büszkék.

Sajnálom a pénztárost, biztos halálra rémült. Remélem, nem fogják őt megtörni az ilyen idióták. Le a kalappal a segítő előtt!

„Igaz, a húgom azért megkérdezte, mi van, ha lelőnek engem, de csak az járt a fejemben, hogy megmentsem a nőket. A munkatársaim között is volt, aki azt mondta, hogy inkább kimaradt volna egy ilyen esetből. Én nem vagyok hős, nem akarok hírnevet, egyszerűen csak nem akartam sérülést” – zárta az interjút Kovács Attila.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!