1 éve

Tojással dobálták meg Emmanuel Macron francia elnököt – videó!

Rövid időn belül másodjára érte fizikai inzultus az államfőt nyilvános helyen.

Szerző Gaál József

Tojással dobálták meg Emmanuel Macron francia elnököt a Lyonban megrendezett Nemzetközi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kiállításon (SIRHA) hétfőn – írja az Internoute francia hírportál.

Úgy tudni, hogy a dobálózó férfi, akit az incidens után azonnal kivezettek a rendezvényről és őrizetbe vettek, egy szakács, aki elégedetlenségének akart hangot adni, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések következtében elvesztette a munkáját, állami segítséget pedig nem kapott.

Az incidenst követő sajtótájékoztatón Macron azt mondta, hogy szeretne találkozni a tojást eldobó fiatalemberrel. „Ha van valami mondanivalója, jöjjön és mondja el nekem. (...) Majd később meglátogatom” – fogalmazott a francia az államfő, aki azért utazott el a lyoni rendezvényre, hogy bejelentse: a bankkártyával fizetett borravaló 2022-től adómentes lesz.

Rövid időn belül Macront egyébként már másodjára éri fizikai inzultus nyilvános helyen. Július elején ugyanis egy dühös férfi pofozta meg a Valence városához közeli Tain-l’Hermitage-ban.

Az incidensről készült felvételek tanúsága szerint a pofozkodó férfi először teljesen barátságosan fogadta az elnököt, még meg is fogták egymás karját, de váratlanul a jobb kezével felképelte Macront, miközben valaki azt kiabálta, hogy: „Le a macronizmussal!”

Júniusban a bíróság négy hónap letöltendő, és tizennégy hónap felfüggesztett börtönre ítélt, egy az elnököt bántalmazó férfit. A 28 éves Damien Tarel azzal próbált védekezni az utolsó tárgyalásán, hogy hirtelen felindulásból csattant el a keze.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!