12 hónapja

Hatalmas fordulat: Férje végzett a Floridában elhunyt Ildikóval

Sorsdöntő fordulattal zárult a Floridában elhunyt Ildikó és férje, P. Zoltán halálának megrázó ügye.

Mint arról a Ripost beszámolt, összetört márciusban a floridai magyar közösség, mikor megtudták: brutális gyilkosság áldozata lett a közkedvelt magyar házaspár, P. Zoltán és felesége, Ildikó.

A házaspárt vérbe fagyva találták meg saját Altamonte Springs-i otthonukban, mindkettőjükkel lövések végeztek, miközben két gyerekük, egy 12 és egy 16 éves lány is a házban voltak. Kezdetben azt feltételezték, hogy az asszony végezhetett a férjével, ám most bebizonyosodott, hogy épp ellenkezőleg történt!

Ildikót és Zoltánt mindenki szerette, nem értik, mi okozhatta a tragédiát. Egy 12 és egy 16 éves lány maradt árván (Fotó: Bors olvasói fotó)

A Bors birtokába jutott nyomozást lezáró amerikai dokumentumok egyértelműen kimondják: Ildikó ártatlan áldozata a megrázó családi tragédiának, gyilkosa pedig párja, Zoltán volt.

A tragikus nap történéseit a család egyik ismerőse tárta fel. Ildikó éppen kislányával töltött nyaralásból érkezett haza, csakhogy nem sokkal később a kerti medencéjükben végzetesen összeveszett Zoltánnal.

A vita egy pontján a férfi váratlanul, kifordulva önmagából rátámadt feleségére, fojtogatni kezdte, majd ki is oltotta gyermekei anyjának az életét, testét pedig a medencében hagyta.

Zoltán ezután egyik barátját tárcsázta, hogy megkérje másnap vigye el kislányát a fogászati kezelésére. Körülbelül 1,5 órát töltött még el a házban, aztán végzett magával.

„Magyar-könyvtár szakos volt, tanított is, tiszta lelkű és optimista ember volt. Ildi a családjának élt, és mindenki szerette. Képtelen lett volna ilyen szörnyűséget tenni. Ildi nagyon kedves, mindig mosolygós nő, nagyon szerette gyermekeit, mindent megtett azért, hogy csodás gyermekkoruk legyen. Erős és független asszony volt, aki fodrász, majd mesterfodrász lett, saját szalont nyitott, és nagyon elismert is volt a szakmájában. Még mindig képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy nincs többé, egy kincset vesztettünk el vele” – mesélte a Borsnak az asszony egyik közeli ismerőse.

A gyerekek sértetlenül megúszták a lövöldözést, az egyik szobába rejtőzve vészelték át a mészárlást. A floridai magyar közösség gyűjtést szervezett az árván maradt gyerekek javára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!