1 éve

Horrorbaleset: 15 évesen meghalt a motorversenyző a világbajnokság nyitófutamán

Az egyik kanyarban hibázhattak a versenyzők, ugyanis többen is összeütköztek. A fiatal versenyzőt nem tudták megmenteni az orvosok.

Brutális baleset érte a mindössze 15 éves Dean Berta Vinalest, aki a superbike fiatal világbajnoka volt. Legutóbbi versenyén, a FIM Supersport 300-as világbajnokság spanyolországi fordulójának szombati nyitófutamán történt meg a tragédia.

A tizenegyedik kör második kanyarjában ugyanis több motoros egymásba szaladt. A tömegbaleset következtében a szervezők azonnal fellibbentették a vörös zászlót és lefújták az egész versenyt.

Fotó: Pixabay

„Mély szomorúsággal tudatjuk Dean Berta Viñales elvesztését. A WorldSBK családja részvétét küldi a családjának, szeretteinek és a csapatának. Személyisége, lelkesedése és elkötelezettsége hiányozni fog. Az egész motorversenyző világnak hiányozni fogsz, Dean. Lovagolj békében” – szól a verseny közleményében.

„A versenyző súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Az orvosok azonnal a helyszínre érkeztek, és a versenyzőt a pályán, majd a mentőautóban és a pálya orvosi központjában látták el. Az orvosok minden erőfeszítése ellenére sajnálattal jelentették be, hogy Berta Viñales belehalt sérüléseibe” – folytatódik a közlemény.

Berta Viñales a közelmúltban jó formát mutatott. Az újonc a FIM Supersport 300-as világbajnokságban, a 2. futamon Magny-Cours-ban a legjobb negyedik helyet szerezte meg. Ezt pedig a Barcelona-Catalunya 2. futamán elért hatodik helyezéssel támasztotta alá, miután az 1. futamon a leggyorsabb kört futotta.

A Motul spanyol fordulója során nagy esélye volt egy komoly helyezés megszerzésére. Az élcsoportban volt, és a legjobb Superpole-eredményét a tizedik helyről szerezte.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!