Létrehozva: 2021.08.18.

Szexrabszolgának elhurcolt kislányok és nyilvános kivégzések, kezdetét vette a tálibok uralma

A tálibok lépéről lépésre, egyre több helyen vezetik be Afganisztánban a fundamentalista muszlim törvényeket, melyek alapján a nők nem többek tárgyaknál, a legkisebb bűncselekményért pedig csonkítás jár.

Az Afganisztánból érkező hírek alapján a tálib szabadcsapatok mostanra bevezették a fundamentalista muszlim törvénykezést, azaz a saríát az ország településeinek többségében, amely lehetőséget biztosít az iszlamista katonák számára, hogy kislányokat raboljanak el édesanyjuk mellől, és szexrabszolgává tegyék őket.

A nők jogainak porba hullásával párhuzamosan ráadásul egy könyörtelen bosszúhadjárat is kezdetét vette az országban, ahol az iszlamisták nyugati szövetségeseket keresve házról házra járnak, hogy nyilvánosan kivégezhessék őket – írja a Daily Mail internetes kiadása.

Magyar idő szerint vasárnap délután a tálibok különösebb ellenállás nélkül betörtek az elnöki palotába Kabulban, és formálisan is átvették a hatalmat Afganisztán egésze felett. Az azóta eltelt időben pedig egyre több esemény mutatja, hogy a radikális iszlamisták miként képzelik el az ország jövőjét.

Meg nem erősített forrásokra hivatkozva a Daily Mail arról számolt be, hogy a dzsihadista tálib parancsnokok arra utasítják az elfoglalt területeken élő muszlim vallási vezetőket, hogy szállítsanak nekik listákat a 12 és 45 év közötti hajadonokról, akiket feleségül adhatnak a katonáiknak, mivel a nők a saría törvények alapján „hadizsákmánynak” tekinthetőek, akiket fel lehet osztani a győztesek között.

A harcok elől Kabulba menekülő afgánok arról meséltek napokkal ezelőtt, hogy a tálib hadurak azt követelték tőlük, hogy adják át nekik az asszonyaikat és lányokat, hogy feleségeikké tegyék, vagy megerőszakolhassák őket.

Egy kabuli szépségszalon tulajdonosa fehérre meszeli a modellek fotóját a boltján, közvetlenül a tálib hatalomátvétel után.

Szakértők szerint a tálib hatalomátvétellel a nők helyzete tragikusra fog fordulni, ugyanis az iszlamisták 1996-ban, egy véres polgárháború után egyszer már kormányzati pozícióba kerültek Afganisztánban, melynek eredményeképp a nők nem tanulhattak és dolgozhattak. Sőt, kötelezővé tették számukra az egész arcot eltakaró csador viselését, és csak férfi rokon kíséretében hagyhatták el az otthonaikat.

Hogy a legrosszabb forgatókönyvből mennyi fog megvalósulni, azt jelenleg nehéz lenne megmondatni, de a közösségi médiában egyre több aggasztó hír lát napvilágot az afgán nők jogaival kapcsolatban. Twitteren megjelent fotók alapján a tálibok máris több boltban ragasztanak ki hirdetményeket, amelyek arra figyelmeztetik a nőket, hogy ne menjenek be, különben „súlyos következményekkel kell szembenézniük”. Sőt, arról is érkeztek meg nem erősített információk, hogy tálib harcosok agyonlőttek egy nőt Kabulban a nyílt utcán, mert túl „nyugatias ruhát” viselt.

Al-Jazeera hétfőn arról számolt be, hogy egy fegyveres tálib banda azt mondta egy kabuli bank női alkalmazottainak, hogy a továbbiakban nem kell ott dolgozniuk, és maradjanak otthon a férjeikkel.

A nők jogfosztásával párhuzamosan ráadásul brutális tisztogatás is kezdetét vette Afganisztánban. A tálibok papíron büntetlenséget ígértek minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre, a gyakorlatban viszont hajtóvadászat indult azok ellen, akik bármilyen formában segítették az intervenciós nyugati csapatokat az elmúlt 20 évben.

A nyugati média híradásai szerint mintegy 18 ezer afgán működött együtt az amerikai és NATO szövetséges csapatokkal, akiknek egy részét sikerült kimenekíteni az országból. Akiket viszont nem, azokra jó eséllyel nyilvános kivégzés vár, ha elfogják őket a tálibok.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

vg.hu

Szakértők mondják el az igazságot, hogy mekkora fizetés kell 2024-ben Magyarországon a tisztes megélhetéshez

ripost.hu

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

travelo.hu

Félmilliós madár pihent meg a Hortobágyon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Pánikban tört ki apa és fia, mikor rájöttek, mire bukkantak kutyasétáltatás közben

KÜLFÖLD

Zokogott a bíróságon a két általános iskolás, akik meggyilkolták egy harmadik társukat

KÜLFÖLD

Nem bírtak magukkal: nyilvánosan elégítette ki szerelmét a nő

KÜLFÖLD

Kegyetlen döntést kellett meghoznia a kismamának: a saját élete vagy születendő gyermeke a fontosabb?