1 éve

Kim Dzsongun bevetette a hadsereget, kritikus napok jönnek

Nemrégiben súlyos árvizek sújtották Észak-Korea egyes részeit, a vezető pedig sorsfordító lépésre szánta el magát. Kim Dzsongun komoly bejelentést tett.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető felszólította a hadsereget, hogy végezzen segélymunkát azokon a területeken, amelyeket a közelmúltban sújtott az eső.

Az árvizek közepette több mint 1000 ház sérült meg, és mintegy 5000 embert evakuáltak az azt követő árvíz után – jelentette be a hétfőn az észak-koreai állami televízió.

Kim Dzsongun fontos bejelentést tett
Fotó: AFP

A lépést azért hozta meg a vezető, mert a természeti katasztrófa még nagyobb gazdasági válságot és élelmiszerhiányt okozott.

Számos mezőgazdasági terület sérült meg, és Kim Dzsongun júniusban azt mondta, hogy az ország élelmezési helyzete „problémás”.

Elmondta, hogy annak idején a mezőgazdasági ágazat a tavalyi tájfunok miatt nem teljesített megfelelően, ami áradásokat okozott, és ezért sok múlik az idei termésen.

Az állami KCTV felvételeinek tanúsága szerint több házat a tetejéig víz borít, hidak és vasúti vonalak sérültek meg az esőzések miatt. A becslések szerint körülbelül 17 km hosszú út és híd sérült meg.

A jelentés szerint „több száz hektár termőföld” is víz alá került, az esőzések pedig az előrejelzések szerint augusztus 10-ig folytatódnak, főleg a keleti területeken.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!