1 éve

Hihetetlen: sorozatgyilkos karmaiból menekült meg a 15 éves lány

A lányt megerőszakolta fogva tartója, a fiatal mégsem adta fel a reményt, végül sikerült megszöknie.

Elrablása óta tervezte a szökését egy lány, akit egy sorozatgyilkos kapott el még 2002-ben. Az akkor 15 éves Kara Robinson Chamberlain épp virágokat öntözött barátnője házánál, amikor egy idegen beállt a kocsifelhajtóra egy átlátszó ürüggyel, majd egyből fegyvert is rántott, Karát pedig a kocsiba parancsolta.

18 órán át fogva tartották, bedrogozták, ezalatt Richard Evonitz szexuálisan bántalmazta. A kislány mindeközben tisztában volt vele, hogy három másik lányt a férfi már megölt korábban. A lány végül megszökött a sorozatgyilkos karmaiból, most pedig az immár 34 éves nő elmesélte történetét, hogy a traumatikus élményen végleg túl tudjon lépni.

„Egyből menekülési terveket eszeltem ki. Abban a pillanatban, hogy rám szegezte a fegyvert, tudtam, hogy esélyem sincs 15 éves lányként egy fegyveres férfi ellen, így azon voltam, hogy kitaláljam, mi a következő legjobb dolog, amit tehetek ebben a helyzetben„ – magyarázta Kara, hozzátéve, hogy egy napon a bilincsből sikerült kiszabadulnia, amikor fogva tartója elaludt mellette. „Kiosontam a szobából, majd szaladtam, ahogy tudtam. Az utcán egy autó után futottam, és elmondtam, hogy elraboltak engem. Megkértem őket, hogy vigyenek a rendőrségre, és szerencsére segítettek.”

A lány szökése után a férfi menekülőre fogta, de a zsaruk elkapták. Megpróbált öngyilkosságot elkövetni, de nem sikerült neki, így letartóztatták. Kara azóta pedig fiatal lányoknak segít és ad tanácsot, hogy mit tegyenek akkor, ha elrabolná őket valaki – írja a Daily Star.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!