1 éve

Egy belső hang azt mondta, hogy fussak – szerencsés véletlenek sorozatának köszönheti, hogy túlélte a toronyház összeomlását

Kártyavárként omlott össze csütörtök virradóra egy tizenkét emeletes ház Miamiban, még most is keresik a túlélőket.

Szerző Ripost

A helyi hatóságok még nem tudják, hogy pontosan hány lakó tartózkodott az épületben, az összeomlott ház lakóit most is keresik. Egy, a CNN hírtelevízió által közzétett videófelvétel szerint alig néhány másodperc leforgása alatt, kártyavárként dőlt össze a ház.

Most drónok segítségével keresik a túlélőket. Iliana Monteagudo a csodás véletlenek sorozatának köszönheti, hogy kimenekült.

A 64 éves nő elmesélte menekülésének a történetét a helyi sajtóban. Mintha egy természetfeletti erő ébresztette volna fel, felriadt és a Champlain Towers South hatodik emeleti lakásából elindult lefele.

Úgy gondolta, amit hallott, az valószínűleg az erkély tolóajtóin keresztül érkező szél, majd egy repedést észlelt, ami végigkígyózott a falon.

„Valami bennem azt mondta, hogy fuss, mert ez az épület összeomlik.„ – kezdte a történetét.

Pár pillanat alatt felöltözött, magához vette a telefonját és a táskáját, de cipőt már nem húzott.

Ezután mezítláb szaladt ki a 611-es egységből, ahová csak tavaly decemberben költözött be. A folyosón nem volt pánik, senki más nem futott, csak ő. Elment a liftek mellett, de tudta, hogy nem szabad használni őket. A lépcsőn rohant lefelé, közben folyamatosan reccsenéseket hallott. Futás közben kiabált: látni akarom a fiamat és az unokáimat, Istenem, nem akarok itt meghalni!

Már a negyedik szinten járt, amikor mennydörgő zajt hallott. Innen már leomló falakon keresztül kellett kijutnia. Ő volt az első, aki kimenekült az épületből.

Első dolga volt, hogy tárcsázza fiát: „Szeretném, ha tudnád, hogy jól vagyok, de az épület összeomlott”.

Iliana élete három másodpercen múlott. Csodával határos módon túlélte, de mindene odaveszett. Most a Gofundme-oldalon gyűjtést indítottak neki. Az összeomlott ház többi lakóját még most is keresik.

Fotó: Gofundme

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!