1 éve

LMBTQ-aktivisták robbantásos merénylettel fenyegették meg a Harry Potter-könyvek szerzőjét

A genderelmélet radikális hívei ismét jelesre vizsgáztak toleranciából és elfogadásból.

J. K. Rowling, a világhírű Harry Potter-könyvek szerzője egy hétfői Twitter-bejegyzésben arról számolt be, hogy LMBTQ-aktivisták robbantásos merénylettel, nemi erőszakkal és válogatott módszerekkel elkövetett gyilkosságokkal fenyegették meg az elmúlt időszakban, mert kritikus hangot ütött meg a nemsemleges mosdók létjogosultságával kapcsolatban – írja a Sky News internetes kiadása.

„Egy nagyon szép csőbombát kívánok neked a postaládádba”

- olvasható azon a képernyőfotón, amely az egyik halálos fenyegetésről készült, és Rowling megosztott a közösségi oldalán. A brit írónő a bejegyzéshez írt válaszában úgy fogalmazott, hogy az ilyen és ehhez hasonló fenyegetések elől csak a nyilvánossághoz tud menekülni.

Rowling, aki mostanában Robert Gailbraith álnéven ír, már sokadik alkalommal fogalmazott meg kritikát az LMBTQ-lobbival, a gyerekek nemátalakító műtéteivel és a transzneműek által követelt nyelvi cenzúrával szemben. A mostani halálos fenyegetések kiváltó oka például azt volt, hogy az írónő szerint veszélyt rejthet magában az a gyakorlat, amikor az egyenlőség nevében transzneműeket (magukat nőnek gondoló biológiai férfiakat) engedünk be a női mosdókba.

J. K. Rowlingnak egyébként másfél évvel ezelőtt volt az első komolyabb összecsapása a LMBTQ-aktivistákkal, amikor egy Maya Forster nevű kutatót elbocsátottak az állásából – a Globális Fejlesztési Központból –, mert azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket. Ezek után Rowling a Twitter-oldalán kiállt a kutató mellett és a következőket írta a védelmében: „Aludj azzal a felnőttel, akivel szeretnél. Éld a számodra legjobb életet békében és biztonságban. De kirúgni egy nőt a munkahelyéről, azért mert azt állítja, hogy nem lehet nemet váltani?”

A tolerancia bajnokainak nem is kellett több, azonnal össztűz alá vették Rowlingot, akit transzfóbnak bélyegeztek, a műveit elégették, a közösségi felületeit elárasztották gyűlölködő hozzászólásokkal, a kiadókat pedig arra szólították fel, hogy bontsanak szerződést az írónővel. (Az utóbbi követelésük végül csak Rowling népszerűsége, és a cégek profitéhsége miatt nem hozott eredményt.)

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője számtalan alkalommal fogalmazott már meg kritikát az LMBTQ-lobbi agresszív nyomulásával szemben.

A zsigeri gyűlölködés végül odáig gyűrűzött, hogy Rowling egy hosszú esszében volt kénytelen reagálni az őt ért kritikákra. Az írónő ebben kategorikusan kijelentette, hogy nem kér bocsánatot, kitart az elvei mellett, és őszintén aggódik az újvonalas transzmozgalom miatt, mivel félti a szólásszabadságot, és fél, hogy túl sok fiatal dönt a nemváltás mellett. Teszi mindezt azért, mert nem biztos benne, hogy a nemátalakító műtét mellett döntők közül mindenki transznemű, és álláspontja szerint az emberek többsége pszichés okokból hoz visszafordíthatatlan testi változásokkal járó döntéseket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!