1 éve

Szívrohamban meghalt a menyasszony az esküvőn, nagyon bizarr, ami eztán történt

Annyi pénzt költöttek a tökéletes esküvőre a családfők, hogy mindenképp látni szerettek volna valakit hozzámenni a vőlegényhez.

Hirtelen szívhalál következtében életét vesztette egy húszas évei elején járó menyasszony a házassági ceremónia kellős közepén az indiai Uttar Prades államban található Sanadpurban. A váratlan tragédia miatt a szertartás egy rövid időre félbeszakadt, de a két családfő végül arra az elhatározásra jutott, hogy az elhunyt menyecske kishúgát adják hozzá a vőlegényhez - írja a hely sajtóra hivatkozva a Daily Mail internetes kiadása.

Beszámolók alapján a Surabhi nevű menyasszony minden előjel nélkül egyszer csak rosszul lett és összeesett, miután a hindu esküvői hagyományoknak megfelelően koszorút cserélt leendő férjével. A váratlan esemény után szint azonnal a helyszínre sietett a falu orvosa, ő azonban már csak a halál tényét tudta megállapítani.

A tragédia sokkolta az egybegyűlteket, többen is rosszul lettek, de a két családfő rövid tanácskozás után arra jutott, hogy a ceremóniát folytatni kell, az elhunyt menyasszony helyét pedig az áldozat kishúga, Nisha veszi át.

„Nem tudtuk, hogy mit kezdjünk a helyzettel. Mindkét család leült megbeszélni a dolgot, és valaki felvetette, hogy Surabhi húgát, Nishát kéne hozzáadni a vőlegényhez, és ezzel mindkét család egyetértett”

– fogalmazott egy közeli rokon az IANS indiai hírügynökségnek.

Az elhunyt menyasszony és kishúga, aki átvette a szerepét.

Sajtóértesülések szerint Surabhi holttestét egy külön helyiségbe zárták a ceremónia idejére, majd a hagyományokhoz híven elhamvasztották a következő napon.

„Ez egy nagyon nehéz döntés volt a családunk számára. Egy lány holtan fekszik az egyik szobában, miközben a másikban egy másik lány esküvője zajlik. Még soha nem találkoztunk ilyen vegyes érzelmekkel”

– mondta az elhunyt menyasszony nagybátyja, Ajab Singh egy indiai hírportálnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!