1 éve

Sokkot kaptak az ismerősök: A felesége gyilkolhatta meg a floridai magyar férfit

A felesége végezhette ki a Floridában élő magyar férfit, P. Zoltánt. Az ismerősök az utolsó pillanatig bíztak Ildikó ártatlanságában, az igazság sokkolta őket.

Szinte összetört márciusban a floridai magyar közösség, mikor megtudták: brutális gyilkosság áldozata lett a közkedvelt magyar házaspár, P. Zoltán és felesége, Ildikó. Mint arról a Ripost is írt, a házaspárt vérbe fagyva találták meg saját Altamonte Springsi otthonukban, mindkettőjükkel lövések végeztek, miközben két gyerekük, egy 12 és egy 16 éves lány is a házban voltak.

A gyerekek azonban sértetlenül megúszták a lövöldözést, az egyik szobába rejtőzve vészelték át a mészárlást. A zsaruk ezután hosszú heteken keresztül nyomoztak. A szomszédokat sokkolta a tragédia, de már a kezdetektől azt suttogták: a gyilkos maga, Ildikó lehetett. A legtöbb ismerősük azonban elvetette ezt az ötletet.

Ildikót és Zoltánt mindenki szerette, nem értik, mi okozhatta a tragédiát. Egy 12 és egy 16 éves lány maradt árván (Fotó: Bors olvasói fotó)

„Ildi nagyon kedves, mindig mosolygó nő, rajongásig imádták a férjével a lányokat, és szépen éltek. Mikor megtudtuk, mi történt, sokkot kaptunk. Képtelenek vagyunk elhinni, hogy Ildi ilyet tegyen, addig nem is gondolunk ilyesmit, míg a nyomozás le nem zárult” – mondta akkor a Borsnak a család egyik ismerőse. Most azonban Michelle Montalvo, az Altamonte Springsi rendőrség nyomozója elmondta: a gyilkos valóban az anya lehetett.

„Alapos okunk van feltételezni, hogy ez egy gyilkossági és öngyilkossági ügy, mivel az egyik áldozatnál nem volt fegyver. Ám még tart a nyomozás” – mondta a nyomozó.

Az ismerősök döbbenten állnak a történtek előtt.

„Elképzelni sem tudom, mi történt. Ildi még a légynek sem tudott volna ártani, nemhogy a családjának. Mi valahol még mindig reméljük, hogy nem ő volt. Már csak a lányok érdekében is. Szegény gyerekeknek nem elég feldolgozni azt, hogy mindkét szülőjüket elvesztették, még ezzel a szörnyű hírrel is meg kell birkózniuk” – ingatták a fejüket.

A lányok részére a gyilkosság után nagyszabású összefogásba kezdett a helyi magyar közösség, eddig 13 millió forintnak megfelelő összeget adományoztak nekik. Úgy tudjuk, bár nagymamájuk azonnal Floridába repült hazánkból, a lányok Amerikában akarnak maradni, jelenleg egy családnál helyezték el őket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!