1 éve

Szívszaggató: életmentés közben meghalt egy 20 éves fiatal

A rendőrség nem érti, hogy mi történhetett. Ketten is egy öngyilkos nő után ugrottak a Temzébe, de csak két embert tudtak megmenteni.

Bátorsági díjra jelölték azt a 20 éves férfit, aki meghalt, miután a Temzébe ugrott, hogy megmentsen egy nőt, aki lezuhant a London Bridge-ről.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A Jimi néven ismert Olubunmi-Adewole április 26-án éjfél körül tartott hazafelé a munkából, amikor a nő levetette magát a hídról. A fiatal gondolkozás nélkül utána ugrott, hogy megmentse a nőt, de valami nagyon rosszul alakult. Egy másik férfi is a nő segítségére akart sietni, így a vízirendőröknek három embert kellett kimenteni a Temzéből.

Az öngyilkosságot megkísérelt nőt és a másik férfit sikeresen kimentették a folyóból, de Jimi nem került elő. A keresést nem adták fel és másnap reggel megtalálták a fiatal holttestét.

„Úgy érezzük, hogy teljesen helyénvaló elismerni Folajimi Olubunmi-Adewole, azaz Jimi bátorságát és önzetlen tetteit. Emlékének és hősiességének tiszteletére felvettük a kapcsolatot a Royal Humane Society-vel, hogy elindítsuk a jelölési folyamatot a bátorsági díjra, és szeretnénk Jiminek a londoni rendőrségtől is kitüntetést adni. Részvétünk a barátainak és a családjának ebben a nehéz időszakban” – nyilatkozta a londoni rendőrség szóvivője az eset kapcsán.

„Jimi egy szerető fiú és a legjobb barátom. Jó szíve volt, és mindig hajlandó segíteni mindenkinek, aki körülötte volt. Örökre hiányozni fog nekem” – nyilatkozta az édesapja a Daily Mail oldalának.

Ha segítség kell Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!