Létrehozva: 2021.05.22.

„Laborból szabadulhatott ki a koronavírus” – állítja az amerikai Hírszerzési Bizottság több tagja

Még mindig parázs tudományos vita zajlik arról, hogy az új típusú koronavírus pontosan honnan származik. A többség szerint állati eredetű, de sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy egy kísérleti laboratóriumból származik.

Az amerikai szövetségi törvényhozás Hírszerzési Bizottságának (Intelligence Committee) republikánus tagjai szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok azt mutatják, hogy az új típusú koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult ki, ezért arra szólították fel a Joe Biden vezette kabinetet, hogy a legfelsőbb szinteken gyakoroljanak nyomást Kínára, és szorgalmazzanak egy teljes körű vizsgálatot a világjárvány forrásának pontos meghatározása céljából – írja a Fox News.

Devin Nunes kaliforniai képviselő, a Hírszerzési Bizottság republikánus tagjainak vezetője egy jelentést tett közzé, melyben a párttársaival együtt az állítja, hogy az egészségügyi szakértők és az Egyesült Államok kormánya számára alapvető fontosságú megérteni, hogyan keletkezett a világjárványt okozó koronavírus, ugyanis csak így lehetne megelőzni vagy gyorsan reagálni a jövőbeli járványokra.

„A vírus valódi forrásának felderítésére irányuló minden nemzetközi vizsgált kudarcba fulladt, mert a Kínai Népköztársaság nem működött együtt senkivel. Ennek ellenére jelentős mennyiségű közvetett bizonyítékunk van azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 járványt a Vuhani Virológiai Intézet okozta”

- állítják a republikánus párti bizottsági tagok, akik azt is megjegyzik, hogy az amerikai diplomaták már 2017-ben arra figyelmeztettek, hogy a vuhani laborban „veszélyes kutatások” folynak és „nem tartják be a biztonsági előírásokat”.

A vuhani Virológiai Intézet (WIV). Egyre többen gondolják, hogy innen szökött meg a Sars-Cov-2 koronavírus.

A politikusok mindemellett olyan nyilvánosan hozzáférhető jelentéseket is bemutattak, melyek szerint „a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg irányítja a vuhani laboratóriumot, ahonnét több tudóst is COVID-19-szerű tünetetekkel szállítottak kórházba 2019 őszén, a járvány kitörése előtti időszakban.”

A jelentésben az is olvasható, hogy egyes jelek szerint az amerikai szövetségi ügynökségek finanszírozták részben a vuhani labor tevékenységét, annak ellenére, hogy korábban már számtalan alkalommal felmerültek etikai aggályok az intézmény működésével kapcsolatosan.

A bizottság republikánus tagjai a jelentés mellett egy levelet küldtek Joe Bidennek és a Nemzeti Hírszerzés elnökének, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a koronavírus járvány eredével kapcsolatos összes nyomozás eredményét legkésőbb május 31-ig.

A vuhani víruslabor egyik kutatólaboratóriuma.

Fontos megjegyezni, hogy ma már a tudományos közélet egyre inkább hajlik arra, hogy a koronavírus egy laborból szabadulhatott el. Ahogy arról a RIPOST is beszámolt, nemrég 18 virológus, mikrobiológus és járványügyi szakember nyílt levelet tett közzé a méltán híres Science című tudományos folyóirat internetes kiadásában, melyben kategorikusan kijelentették, hogy „életképes” az elmélet, mely szerint a világjárványért felelős Sars-Cov-2 koronavírus a vuhani Virológiai Intézetből (WIV) szökött meg.

A világ legpatinásabb egyetemein dolgozó szakemberek szerint a tudományos közösségnek egy független és átfogó vizsgálatra van szüksége a világot térdre kényszerítő kórokozó eredetének pontos meghatározására, mivel jelenleg „egyszerűen nincs elég információnk ezzel kapcsolatban.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

KÜLFÖLD

"Bármikor bármi megtörténhet!" – Szó szerint leolvadt a bőr egy kislány arcáról

KÜLFÖLD

„Szomorú és nehéz időszak ez” – Barátját ünnepelve halt meg a 7 éves, aranyszívű kisfiú

KÜLFÖLD

Idegen férfi holttestét kapta meg egy gyászoló család a nagyapjuké helyett