1 éve

„Laborból szabadulhatott ki a koronavírus” – állítja az amerikai Hírszerzési Bizottság több tagja

Még mindig parázs tudományos vita zajlik arról, hogy az új típusú koronavírus pontosan honnan származik. A többség szerint állati eredetű, de sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy egy kísérleti laboratóriumból származik.

Az amerikai szövetségi törvényhozás Hírszerzési Bizottságának (Intelligence Committee) republikánus tagjai szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok azt mutatják, hogy az új típusú koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult ki, ezért arra szólították fel a Joe Biden vezette kabinetet, hogy a legfelsőbb szinteken gyakoroljanak nyomást Kínára, és szorgalmazzanak egy teljes körű vizsgálatot a világjárvány forrásának pontos meghatározása céljából – írja a Fox News.

Devin Nunes kaliforniai képviselő, a Hírszerzési Bizottság republikánus tagjainak vezetője egy jelentést tett közzé, melyben a párttársaival együtt az állítja, hogy az egészségügyi szakértők és az Egyesült Államok kormánya számára alapvető fontosságú megérteni, hogyan keletkezett a világjárványt okozó koronavírus, ugyanis csak így lehetne megelőzni vagy gyorsan reagálni a jövőbeli járványokra.

„A vírus valódi forrásának felderítésére irányuló minden nemzetközi vizsgált kudarcba fulladt, mert a Kínai Népköztársaság nem működött együtt senkivel. Ennek ellenére jelentős mennyiségű közvetett bizonyítékunk van azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 járványt a Vuhani Virológiai Intézet okozta”

- állítják a republikánus párti bizottsági tagok, akik azt is megjegyzik, hogy az amerikai diplomaták már 2017-ben arra figyelmeztettek, hogy a vuhani laborban „veszélyes kutatások” folynak és „nem tartják be a biztonsági előírásokat”.

A vuhani Virológiai Intézet (WIV). Egyre többen gondolják, hogy innen szökött meg a Sars-Cov-2 koronavírus.

A politikusok mindemellett olyan nyilvánosan hozzáférhető jelentéseket is bemutattak, melyek szerint „a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg irányítja a vuhani laboratóriumot, ahonnét több tudóst is COVID-19-szerű tünetetekkel szállítottak kórházba 2019 őszén, a járvány kitörése előtti időszakban.”

A jelentésben az is olvasható, hogy egyes jelek szerint az amerikai szövetségi ügynökségek finanszírozták részben a vuhani labor tevékenységét, annak ellenére, hogy korábban már számtalan alkalommal felmerültek etikai aggályok az intézmény működésével kapcsolatosan.

A bizottság republikánus tagjai a jelentés mellett egy levelet küldtek Joe Bidennek és a Nemzeti Hírszerzés elnökének, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a koronavírus járvány eredével kapcsolatos összes nyomozás eredményét legkésőbb május 31-ig.

A vuhani víruslabor egyik kutatólaboratóriuma.

Fontos megjegyezni, hogy ma már a tudományos közélet egyre inkább hajlik arra, hogy a koronavírus egy laborból szabadulhatott el. Ahogy arról a RIPOST is beszámolt, nemrég 18 virológus, mikrobiológus és járványügyi szakember nyílt levelet tett közzé a méltán híres Science című tudományos folyóirat internetes kiadásában, melyben kategorikusan kijelentették, hogy „életképes” az elmélet, mely szerint a világjárványért felelős Sars-Cov-2 koronavírus a vuhani Virológiai Intézetből (WIV) szökött meg.

A világ legpatinásabb egyetemein dolgozó szakemberek szerint a tudományos közösségnek egy független és átfogó vizsgálatra van szüksége a világot térdre kényszerítő kórokozó eredetének pontos meghatározására, mivel jelenleg „egyszerűen nincs elég információnk ezzel kapcsolatban.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jakab Péter és mamuszos kabinetfőnöke együtt érkezett a Jobbik-kongresszusra - videó

origo.hu

60 migráns akart áttörni Magyarországra a fegyveres bandaháború helyszínéről

borsonline.hu

A medence mélyén találták rá a táborból eltűnt 12 éves kisfiú holttestére

vg.hu

Hajtóvadászat indult a herszoni „terrorista” ellen, akiről kiderült, hogy a korábbi polgármester

ripost.hu

Ez a három csillagjegy folyamatosan versenyez

vg.hu

Menekültek támadtak egymásra a magyar határnál, lövöldözés is történt

metropol.hu

Sokkoló, amit az apa tett, megerőszakolta és megölte a 10 hónapos kislányát

mindmegette.hu

Mi ezzel a dupla menüsorral készülünk a hőségriadóra – te tudod már mit főzöl?

ripost.hu

13 évvel ezelőtt eltűnt lány holtteste kerülhetett elő Diósjenőn egy családi ház kertjében

ripost.hu

Szívszaggató részletek: elhunyt lánya után a Dunába vette magát az édesapja

ripost.hu

Újabb tragédia a Tiszta-tónál: 22 éves rendőr fulladt bele barátai szeme láttára

További cikkek

KÜLFÖLD

Brit képviselő: a gender-ideológia egy fertőzés, ami pusztító módon károsítja a gyermekeinket

KÜLFÖLD

Orosz gáz nélkül megfagyhat télen Nyugat-Európa

KÜLFÖLD

205 millió forintot fizet egy tajvani milliárdos Karikó Katalinnak

KÜLFÖLD

Angliában élő magyarok: kinti keresettel is megfizethetetlen lett a rezsi

KÜLFÖLD

Vérben úszva találtak rá a 23 éves nőre egy hotel fürdőjében

KÜLFÖLD

Nem bírta elviselni apja hiányát, öngyilkos lett az angyalarcú diáklány

KÜLFÖLD

Lesújtó hírt közölt a kisgyermekes énekesnő: agydaganata van

KÜLFÖLD

"Anya, rájöttek, mi a bajom" - 24 órával később halott volt a fiatal ápolónő