Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.05.11.

„Franciaországban polgárháború dúl” – újabb nyílt levelet írtak a francia katonák

Ezúttal név nélkül fejezték ki aggodalmukat a párhuzamos társadalmak miatt a francia hadsereg tagjai.

Újabb nyílt levelet tett közzé a francia hadsereg aktív állományban lévő katonáinak egy csoportja, melyben arra figyelmeztetik Emmanuel Macront elnököt, hogy „Franciaországban polgárháború dúl a radikális iszlámmal szembeni engedékenység miatt.”

A radikálisan jobboldali Valeurs Actuelles című magazin internetes kiadásában megjelent levél már a második, melyet a francia katonák az ország vezetésének címeznek. A korábbi levéllel ellentétben, melyet 25 nyugalmazott tábornok és aktív katona írt alá, most senki sem szignózta a felhívást, mivel a szerzők attól féltek, hogy szankcionálhatják őket politikai állásfoglalásuk miatt.

Jelenleg a levelet bárki aláírhatja az interneten, aki egyetért annak tartalmával; eddig több mint 150 ezer francia tett így.

„Mi vagyunk azok, akiket ”tűzgenerációnak„ szoktak hívni az újságok. Férfiak és nők, aktív katonák, különböző ranggal és véleménnyel, de egy közös bennünk: szeretjük a hazánkat. Egyedül erről vagyunk híresek. És bár a törvények miatt nem tudjuk fedetlen arccal elmondani a véleményünket, képtelenek vagyunk csöndben maradni”

- fogalmaztak a levél elején, melyben azt nehezményezik leginkább, hogy amíg Franciaország nagy erőkkel küzd a radikális iszlám ellen Maliban, Közép-Afrikában és Afganisztánban, addig a Köztársaság területén felületesen vagy egyáltalán nem foglalkoznak ezzel a problémával.

Állítólag a szerzők többsége olyan, aktív állományban lévő katona, aki részt vett a Charlie Hebdo elleni brutális terrortámadás után elindított Sentinelle” belföldi hadműveletekben, és szemtanúja volt annak, hogy Franciaországban egyes etnikai és vallási közösségek teljesen elszakadtak az ország többi részétől, és párhuzamos társadalmakat alakítottak ki a nagyvárosok külső kerületeiben.

„Az ilyen közösségek tagjainak Franciaország nem jelent mást, mint szarkazmust, megvetés és gyűlölet tárgyát”

- áll a levélben, melyben kategorikusan kijelentették, hogy Franciaországban polgárháború dúl, és ezzel Macron nagyon is tisztában van.

„Ezzel a levéllel mi nem szeretnék meghosszabbítani az ön mandátumát, vagy hatalomra juttatni másokat. Mi a hazánk túléléséről, a Haza fennmaradásáról beszélünk.”

A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett, 2015-ös párizsi terrortámadás óta a francia nagyvárosokban katonák őrzik a rendet.

A mostani levél lényégében egy korábbi folytatása, amit április 21-én, a Charles de Gaulle tábornok, néha köztársaság elnök elleni sikertelen államcsíny 60. évfordulóján tettek közzé.

Az első felhívásban – amelyet mintegy húsz nyugalmazott tábornok, száz, szintén többségében nyugalmazott magas rangú tiszt és több mint ezer katona írt alá – a patriotizmus képviseletére kérték Emmanuel Macron államfőt.

Franciaországban egyébként is heves viták tárgya lett a rasszizmus és a gyarmattartó múlt kérdése az utóbbi hetekben, amelyet elsősorban a fiatalabb nem fehér francia aktivisták tűztek zászlajukra. A tábornokok élesen kritizálták ezt a mozgalmat, mondván, hogy a „közösségek közötti gyűlölködést szítja” azzal, hogy le kívánja dönteni a gyarmati időkhöz kötődő történelmi személyek szobrait. Levelükben elítélték „az iszlamizmust és a külvárosi hordákat”, amelyek „az alkotmányunkkal ellentétes dogmák alá” kényszerítették az ország egy részét. Jelezték továbbá azt is, hogy „készen állnak olyan politikusokat támogatni, akik a nemzet megóvására tekintettel vannak”.

A levél megjelenését követően Florance Parly francia védelmi miniszter elítélte annak szövegét, illetve jelezte, hogy az állományban lévő aláírókat meg fogják büntetni, mivel Franciaországban elvárás, hogy a hadsereg semleges maradjon politikai kérdésekben. Hangsúlyozta továbbá, hogy a francia hadsereg többsége továbbra is lojális az államhoz és politikailag semleges.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Meg fogok állni, mielőtt meghal” – Takaróval fojtogatta csecsemőjét egy nő élő adásban

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány