1 éve

Bibliából idézett a kereszténydemokrata politikus, most bűncselekménnyel vádolják

Finnországban hamar a vádlottak padját találhatja magát az, aki kritikusan fogalmaz a LMBTQ-mozgalommal szemben.

A finn legfelsőbb ügyészség gyűlöletbűncselekmény vádjával eljárást indított egy kereszténydemokrata parlamenti képviselő ellen, amiért a Bibliából idézett, valamint kritikát fogalmazott meg az LMBTQ-mozgalom és az evangélikus egyház viszonyáról a közösségi oldalán – írja az YLE finn közszolgálati műsorszolgáltató.

Päivi Räsänen korábbi finn belügyminiszter bűne egészen konkrétan az, hogy 2019 júniusában kiírta az Újszövetség hatodik könyvének, azaz „A rómaiakhoz írt levél” 27. fejezetét a Facebook- és Twitter-oldalára a következő sorok kíséretében:

„Az az egyház, amelynek én is a tagja vagyok, bejelentette, hogy hivatalos partnere a Helsinki Pride 2019-nek. Az egyház tanai hogyan összegeztethetőek a Biblia azon részeivel, mely szerint a szégyen és bűn a büszkeség hatására emelkedik fel?”

Räsänen elmondása szerint a rendőrség három alkalommal hallgatta ki a bejegyzésével kapcsolatban az elmúlt két évben, ami egyenes bizonyíték arra, hogy az ellene folytatott eljárás gyenge lábakon áll.

„Ez a vallásszabadságról és a véleménynyilvánítás szabadságáról szól. Ha ezeket az írásokat betiltják, akkor sokkal többet is betilthatnak majd. Ezután jönni fognak a modern könyvégetések...”

- fogalmazott a konzervatív politikus, aki szerint a Biblia nagyon világosan fogalmaz arról, hogy házasság csak férfi és nő között köttethet, és hogy a homoszexualitás gyakorlása Isten akaratával ellentétes.

„Pál apostol tanítása nemcsak arról szól, hogy megvédje a férfi és a nő közötti házasságot, hanem arról, hogy az ember hogyan üdvözül az örök életben. Ha elutasítjuk Isten szavának bűnről szóló tanítását, akkor a kereszténység teljesen kiürül”

- tette hozzá Räsänen, aki azt is megjegyezte, hogy a politikai karrierje alatt végig tiszteletben tartotta a homoszexuálisok emberi méltóságát, és rendszeresen megszavazta jogaikat kibővítő törvényjavaslatokat. Azt viszont nem tudta szó nélkül hagyni, hogy az egyháza és az LMBTQ-mozgalom egy platformra helyezkedett.

Päivi Räsänen finn kereszténydemokrata politikus, volt belügyminiszter (2011-2015).

A Päivi Räsänen által megosztott bibliai idézet, „A rómaiakhoz írt levél” 27. fejezete: 1:27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonyokkal való természetes szexuális kapcsolatot, és más férfiakat kívántak meg égető vágyakozással. Így azután a homoszexuális férfiak egymással követtek el szégyenletes dolgokat. Ezek az emberek a saját testükben kapták meg a büntetést, amit ezzel a természetellenes életmóddal megérdemeltek.

Paul Coleman, az ADF International keresztény jogvédő csoport vezetője egyébként kijelentette, hogy a Räsänen ellen indított eljárás a félelem és a cenzúra kultúráját teremti meg, és végtelenül elszomorító, hogy egyre gyakoribbá váltnak az ilyen esetek Európában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!