1 éve

Twitteren posztolt Kurz az orosz vakcinarendelésről

Célegyenesbe értek az osztrák-orosz tárgyalások a Szputnyik-V vakcina szállításáról. Erről írt a Twitteren és a Facebookon Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Az EU-val folytatott vakcinavita után Sebastian Kurz kancellár lépéseket tesz az orosz oltóanyag beszerzésére. A kancellár szerint 100 nap múlva minden jelentkezőt be kell oltani a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, és ebben a Szputnyik-V vakcinának fontos szerepe lehet.

„Az utolsó métereken vagyunk, és a Szputnyik megrendelése valószínűleg a jövő héten megtörténhet. Ma még egy beszélgetést folytattam Dmitrij Lyubinsky orosz nagykövettel, és nagyon örülök a kötelező szállítási ígéretnek” – írta az osztrák kancellár a múlt hét közepén.

A Facebookon pedig azt közölte: „Minél több embert tudunk beoltani, annál gyorsabban lépünk ki a válságból, és annál több életet tudunk megmenteni. Ezért vagyunk kapcsolatban Oroszországgal, és tárgyalásokat folytatunk a további vakcina szállítmányokról.„

Je mehr Menschen wir impfen können, desto schneller kommen wir aus der Krise und desto mehr Leben können wir retten.... Közzétette: Sebastian Kurz2021. március 30., kedd

 

Az osztrákok összesen 1 millió adag vakcinát kérnének júniusig, az első 300.000 doboz pedig még áprilisban érkezhet.

A hatóanyagot még nem hagyták jóvá az EU-ban, ezért az osztrákok most annak saját hatáskörben történő engedélyezését is lehetségesnek tartják. Felmérések szerint az orosz vakcina elfogadottsága jó az osztrákok körében, így a kancellárnak nem kell aggódnia az oltatni szándékozók miatt. Kurz azt üzeni: nyáron az életünk visszatérhet a normális kerékvágásba.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!