1 éve

„Ez a tragédia elkerülhető lett volna” – belázasodott a 7 éves kislány, majd két órával később meghalt

Az ápolók tétlenkedése miatt kellett meghalnia egy kisgyermeknek. A szülők ügyvédhez fordultak a tragédia miatt.

Összetört egy perthi család, miután a 7 éves Aiswarya Aswath meghalt. A kislány szülei azonnal kórházba szállították, de ott több órán keresztül váratták, ami az életébe került.

A házaspár négy kisgyermeket nevel, akik közül Aiswarya a másodszülöttjük. Így Aswath és Praseetha Sasidharan azonnal tudták, hogy valami nincs rendben a kislányukkal. Késlekedés nélkül fogták magukat, és bevitték a Perthi Gyermekkórház sürgősségi osztályára.

Fotó: Pixabay

A kislány a halála előtti napon részt vett az iskolájában megrendezett Holi indiai színfesztiválon, majd este már lázasan ment haza. Édesanyja lázcsillapítót adott neki, de amikor az nem segített rajta, segítségért fordultak.

„Úgy tűnt, hogy a recepciós nővérek nem értik, mi történt a gyerekkel. Arra kérték a családot, hogy várják meg az orvost” – árulta el a család jogi képviselője, Ramesh Vijaya Kurup.

A lányt csaknem két órán keresztül nem látta orvos a sürgősségi osztályon. Ekkorra Aiswarya állapota romlani kezdett. A kezei egyre hidegebbek lettek. Az anyja ezt jelezte az ápolóknak, de azt válaszolták neki, biztos csak a légkondi miatt.

„Még akkor sem foglalkoztak vele, amikor a szemeiben fehér foltok jelentek meg. Praseetha összekulcsolt kezeivel könyörgött az ápolóknak, de nem vették kezelésbe” – tette hozzá az ügyvéd.

Amikor két óra késlekedés után végre megérkeztek az orvosok, azonnal elrendelték a kisgyermek újraélesztését, de 15 perc után megállapították a halál beálltát – írja a SBS.com.

„Ha a gyermekápolók nem tesznek semmit egy kislányért a gyermekkórház sürgősségi osztályán, az nem más, mint egy szánalmas helyzet. Úgy gondolom, hogy ez a tragédia elkerülhető lett volna” – kommentálta a történteket az ügyvéd.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!