1 éve

Szívszorító: „Isten kezével” támogatja az ápoló a Covid-betegeket

A különleges, „Isten keze” nevű módszerrel támogatja az ápoló a Covid-betegeket, így próbálja pótolni a családjukat.

Egy brazil kórház elsőre hitetetlen, de Magyarországon már régóta alkalmazott módszerrel próbálja pótolni az emberi érintést a kórházban kezelt koronavírusos betegeinél: az Isten keze módszer hatékony segítség lehet a covid-betegek számára.

Képünk illusztráció
Fotó: GettyImages

Az Il Messaggero olasz portál szúrta ki egy brazil nővér, Lidiane Melo fotóját, aki az alábi módszerrel csökkenti a stresszt és az egyedüllét terhét a koronavírusos betegeknél a kórházban:

Két összekötött, meleg vízzel megtöltött orvosi kesztyű – ezzel pótolják a betegek családtagjainak jelenlétét egy brazil Covid-osztályon (Fotó: Twitter)

Az „Isten kezének” nevezett ötlet pofonegyszerű: Két orvosi kesztyű, megkötözve és meleg vízzel megtöltve. A vírus miatt világszerte elszigetelik a betegeket a családoktól, amiért sokan nemcsak a vírussal, hanem az egyedülléttel is megküzdenek. A brazil nővért a jószándék vezérelte, amikor a karanténban lévő betegeknek elkezdett segíteni.

Így legalább azt érezhetik, hogy tényleg nincsenek egyedül.

Itthon évek óta alkalmazzák

A fotót az AKUT Szakasz is megosztotta, a hozzászólásokból pedig kiderül, az „Isten keze” nevű módszer, amivel a Covid-betegek kaphatnak segítséget, Magyarországon sem ismeretlen. Igaz, hazánkban „meleg kézfogásként” ismert, és a Szegedi Szívsebészeten is alkalmazták már. Egy kisgyermeknevelő pedig a mai napig hasonló technikával nyugtatja a gyerekeket alváskor.

Fotó: AKUT Szakasz/Facebook

„Plüss játékokat helyeztem a gyereknek a hátára vagy a kis mellkasára. Attól függően, milyen pozban feküdt. Azt tapasztaltam, hogy ettől megnyugszik, olyan lehetett számára, mint az emberi érintés” – meséli a kommentelő.

Fotó: AKUT Szakasz/Facebook.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!