1 éve

„Apu majd vigyáz rátok!” – belehalt a fájdalomba az édesanya, miután lánya öngyilkos lett

Egymás után érték a sorscsapások a családot. Az édesanya nem bírta elviselni gyermeke halálát, ezért drogokhoz nyúlt.

Anyát és lányát alig néhány nap különbséggel találták holtan a devoni Torquay városában. A család megpróbáltatásai azután kezdődtek, hogy Rhianne Halton 41 nappal korábban világra hozta kisfiát.

A tinédzser édesanya párkapcsolati problémákkal küzdött, miután nem jött ki jól gyermekei apjával. Rengeteget vitatkoztak, ráadásul a járvány miatti bezártság is megviselte a lelkét. Súlyos depresszióba esett, ami miatt végzetes döntésre szánta rá magát.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A 19 éves lányt felakasztva találta a barátja, miután másfél órát távol volt az egyik veszekedésük miatt. A fiatal édesanya egy búcsúlevelet is hagyott hátra, amiben elmondta, mennyire szereti a gyermekeit, és azt is hozzátette: „Apu majd vigyáz rátok!”

A család megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget, mivel 19 nappal később Rhianne édesanyját, Jeanette Whittle-t holtan találták kingskerswelli otthonában. A 44 éves asszony holttestére egyik ismerőse talált rá az ágyában fekve.

Anya és lánya közel álltak egymáshoz, így senki sem lepődött meg azon, hogy Jeanettet nagyon megviseli a veszteség fájdalma. Az édesanya lánya elvesztése után a drogokhoz nyúlt, halálát pedig túladagolás okozta.

„A drogokhoz nyúlt, mivel csak így tudott megbirkózni a fájdalommal. Nem gondoltam volna, hogy életét veszti majd. Valószínűleg ki akarta törölni a lánya öngyilkosságának az emlékét. Azt hittem, életben akar maradni az unokáiért, így halála sokkolt és megsemmisített bennünket” – árulta el a nagymama barátja.

Később Rhianne és Jeanette számára kettős temetést tartottak – írja a The Scottis Sun.

Ha segítség kell Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!