1 éve

Ausztriában is elkezdődhet az oltás az orosz vakcinával

Ha az osztrák kormány végső áldását adja a megállapodásra, akkor hamarosan egymillió orosz vakcina érkezhet Ausztriába. Áprilisban már az egyharmadával olthatnának, sajtóinformációk szerint február végén erről tárgyalt telefonon Sebastian Kurz osztrák kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A legfrissebb osztrák sajtójelentések szerint február 26-án egyeztetett telefonon Ausztria és Oroszország vezetője. A téma természetesen a koronavírus-járvány megfékezése volt. Vlagyimir Putyin orosz elnök ennek kapcsán felajánlott Ausztriának egymillió darab Szputnyik V vakcinát, amelynek egyharmadával az osztrákok már áprilisban olthatnának. További félmillió májusban, kétszázezer pedig júniusban érkezne.

Sebastian Kurz osztrák kancellár

A Kronen Zeitung nevű osztrák lap úgy tudja, hogy Sebastian Kurznak még meg kell hoznia a végső döntést, de a részletekről már megállapodtak az orosz kollégájával. Sebastian Kurz kifejtette, hogy az oltásokat csak az alapján szabad behatárolni, hogy hatékony-e vagy sem. Az teljesen mindegy, hogy honnan jön, ebbe nem szabad belekeverni a politikát.

Ha Ausztria kap egymillió orosz vakcinát, akkor az lehetővé teszi, hogy hamarabb térjünk vissza a régi életünkhöz. Egyben azt is jelentené, hogy még több munkahelyet sikerülne megmenteni

- közölte a kancellár, akinek még jóvá kell hagynia a vásárlást. Egyelőre tehát úgy fest a dolog, hogy a részletekről sikerült megállapodnia a két országnak, már csak a hivatalos bejelentés hiányzik. A kormányzati körökhöz tartozó források azonban úgy tudják, hogy hamarosan ez is megtörténhet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!