1 éve

„Nagy kínok között élte utolsó perceit„ – halálra kínozta kislányát a gyilkos apa

Szörnyű dolgot tett az apa büntetésként 2 éves gyermekével, az anya pedig falazott is neki.

A kétéves Maddilyn-Rose Ava Stokes azután hunyt el, hogy borzalmas égési sérülései keletkeztek, s gyötrelmes fájdalmában végül meghalt, miután apja leforrázta. Bevitték a kórházba, ahol a testének nagy részét égési sérülések borították, a kislány már nem élte túl az esetet.

Fotó: 123RF

A szülők a felelősök

A gyermek 33 éves apja, Shane David Stokes forró víz alá tartotta a kisgyermeket, így megégette többek között a lábát, a hátát, a fenekét és a nemi szervét. A gyermek a szörnyű eset után csak 5 nappal később kapott orvosi segítséget, ugyanis se anyja, se apja nem hívtak hozzá orvost.

„Nagy kínok között élte utolsó perceit, borzalmas fájdalom gyötörte, járni sem tudott„ – mondta Sarah Farnden ügyész a pénteki bírósági tárgyaláson. „Kiszáradt és gyenge volt, nem tudott rendesen enni és inni, valószínűleg teljesen elgyengült, míg végül a szíve feladta és abbahagyta a légzést.”

Nem egyezett a történet

A nyomozók elmondták, hogy Stokes többször változtatta meg történetét az eset ismertetésekor. Eleinte azt mondta, hogy a kisgyermeket és nővérét egyedül hagyta a kádban. Ezután azt állította, hogy sikoltást hallott, és lányát a hálószobában találta meg. Később már azt mondta, hogy forró vízzel öntötte le a kisgyermeket, miután az „bepiszkította a pelenkáját”.

A boncolás kimutatta, hogy a gyermek szervezetében antidepresszánsok voltak, ugyanolyanok, mint az apjának. Az ügyészség szerint a gyógyszert a kisgyermek „elcsendesítésére vagy megnyugtatására” használták.

A tárgyalás

A szülők ügyvédje azzal védekezett a tárgyaláson, hogy a pár nem tudta, mennyire súlyosak a gyerek sérülései – az ügyész szerint viszont nem lehetett volna kérdés, hogy azonnali orvosi segítségre van szüksége.

A nőt azzal védték, hogy azt gondolta, másik gyereke égette meg kishúgát, ugyanis ő nem volt jelen a történtekkor. Ennek később az ellenkezője derült ki – írja a CrimeOnline.

Később mindkét vádlott beismerte, hogy hazudtak a nyomozóknak arról a dátumról, amikor Maddilyn megsérült. Állításuk szerint féltek a bajba kerüléstől. Végül pénteken súlyos testi sértésben, kínzásban és emberölésben bűnösnek vallotta magát az apa. Maddilyn édesanyja, a 26 éves Nicole Betty Moore pedig beismerte, hogy segédkezett abban, hogy a férfi leforrázta a gyereket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!