1 éve

Fejlemény a kereszteléskor elhunyt csecsemő ügyében

Vizsgálatot indítottak a templomban tartott keresztelő szertartás után elhunyt csecsemő ügyében. A kisbaba halálát alámerítés okozhatta.

A kereszteléskor elhunyt csecsemő ügyében vizsgálatot indítottak. A kórházban hunyt el az a romániai csecsemő, akit a pap teljesen alámerített a keresztelővízben.

A vizsgálat lejártáig felfüggesztik az ortodox pópát – írja román forrásokra hivatkozva a Krónika.

 

A suceava-i érsekség hétfőn közölte: felvette a kapcsolatot az érintett pappal és a szertartáson részt vevő személyekkel és amint tisztázódnak a tragédia körülményei, döntenek a további intézkedésekről.

A templomhoz rohammentősök érkeztek. A szülők hívták a 112-t , miután az ortodox pap teljesen belemártotta a vízbe a gyereket.

Az Obserwator News a szülők elmondása alapján azt írta,hogy a baba nem sírt, nem köhögött, nem lélegzett. Az egyház tájékoztatása szerint viszont a gyerek sírt, amikor kivették a vízből, a probléma akkor kezdődött, amikor a pap mirhával kente meg a csecsemő fejét.

A rohammentősök újraélesztették a másfél hónapos csecsemőt. Kiderült: a gyerek tüdejében sok víz volt. A helyi kórház intenzív osztályára szállították, akkor még azt hitték, meg lehet menteni, idegrendszeri károsodásoktól tartottak. A kisbaba azonban hétfő reggelre elhunyt.

A Romániában hatályban levő rendelkezések szerint a gyerekeknek csak a fejükre kell csepegtetni a szenteltvizet.

Ionuț Epureanu rendőrségi szóvivő szerint a kisbaba hétfőre virradóra, éjjel egy óra körül hunyt el. Az ügyben a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indított eljárást.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!