1 éve

Nem hittek a szemüknek: döbbenet, mit találtak a kutatók az észak-koreai műhold felvételén

Kim Dzsongun korábban már ígéretet tett arra, hogy bővíteni fogja Észak-Korea nukleáris arzenálját, ami katasztrofális fenyegetés a világra nézve.

Amerikai kutatók két hónapon keresztül kísérték figyelemmel, ahogy egy szigorúan titkos urángazdagító létesítményben tiltott tevékenységet folytatnak az észak-koreaiak. A műholdas felvételeken speciális járművek és berendezések szállítását látták a megfigyelők, amely némi aggodalomra is okot ad, ugyanis az információk szerint az urángazdagító üzem közben a folyamatos működés jeleit mutatta – írja a The Sun.

Kim Dzsongun nukleáris arzenálja hatalmas fenyegetés jelent
Fotó: AFP

Kim Dzsongun korábban már ígéretet tett arra, hogy bővíteni fogja az ország nukleáris arzenálját, ami katasztrofális fenyegetés a világra nézve. Az akkori közleményéből kiderült, hogy számos csúcstechnológiájú fegyvert fejlesztenek, szárazföldön használatos és tengeralattjárók által indított ballisztikus rakétákat is építenek, továbbá egy atom-tengeralattjáró tervrajzai hamarosan elkészülnek. Emellett a megkezdett nukleáris robbanófejek építését is folytatják...

Scott A Snyder, a koreai tanulmányok vezető munkatársa, a műhold felvételek alapján elmondta, hogy az északi veszély mindig is fennállt, míg Dr. Siegfried Hecker, a Stanfordi Egyetem professzora és neves fegyverszakértő úgy véli, hogy Kim félelmetes nukleáris arzenáljának még több tesztre van szüksége, hogy katonai fegyverként tudják hasznosítani.

A szakemberek azonban abban egyetértenek, hogy a katonai feszültségek valószínűleg újra fellángolnak, ami nem csak az Egyesült Államokra nézve jelent fenyegetést, hanem Dél-Koreára is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!