1 éve

„Azt hittem, ennyi, meghalok” – az életéért küzdött egy többgyermekes édesanya

Nem sokon múlt, hogy ne haljon bele a koronavírusba a szülésznő. A fertőzés nagyon megviselte a szervezetét, legfőképp a tüdejét.

Sharon Geggus (48) immár 13 éve szülésznő egy londoni kórházban. Szeptemberben az egyik pillanatról a másikra rosszul érezte magát, majd rohamosan romlott az állapota. Később pedig már azt hitte, soha többé nem fog meggyógyulni.

A vizsgálatok során derült ki, hogy a koronavírussal fertőződött meg. A betegség viszont kétféle tüdőgyulladást is kiváltott nála, ráadásul a veséi is elkezdték felmondani a szolgálatot, a haja is erősen hullani kezdett.

A nő szó szerint minden lélegzetvételéért megküzdött. Napokon belül lélegeztető gépre helyezték, de azután sem érezte magát jobban.

„Azt hittem, ennyi, meghalok, nem gondoltam már, hogy valaha is sikerül felépülnöm. Szóval kértem egy darab papírt és megírtam a búcsúleveleimet a férjemnek és két gyerekemnek, Tillie-nek és Harrynek” – kezdte megrázó történetét az édesanya, aki több mint 40 fokos lázzal küzdött és úgy érezte, mintha valaki ülne a mellkasán.

„Hirtelen törtek rám a hullámok, egyik percben jól éreztem magam, majd meg akartam halni. Gépekre voltam kötve. Először egy CPAP maszkot kaptam, ami nagyon kellemetlen volt, aztán egy teljes arcmaszkot, ami meg ijesztő volt a klausztrofóbiám miatt” – tette hozzá Sharon.

A szülésznő egy hónapot töltött az intenzív osztályon, úgy hogy semmire nem emlékszik. Október vége felé, 28 nap elteltével Sharon arra ébredt, hogy nem tudta, hol van és azt sem, hogyan került oda. November végre stabilizálódott az állapota, majd lassú felépülés után végül december 10-én térhetett haza családjához. Összesen 48 napot töltött kórházban – írj a Mirror.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy ECMO gépre kerülhettem, amiért általában sorban állnak az emberek. Nagyon szerencsés vagyok, hogy végül felépültem. Soha nem tudtam eléggé megköszönni a személyzetnek, amit értem tettek. Az emberi kapcsolatok valóban fontos eleme a beteg felépülésének. Én is sok erőt merítettem belőle és abból, amikor telefonon beszéltem a családommal” – fejezte be az édesanya.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!