Létrehozva: 2021.02.22.

Az amerikai baloldal végleg elszakadt a valóságtól: feketék gyilkolnak, de a fehérek ellen tüntetnek

Az Egyesült Államokban ott tartanak, hogy bármi rossz történik, azért csak és kizárólag a fehérek, és a rasszista kultúrájuk tehető felelőssé.

Magukat jogvédőnek mondó civil szervezetek hétvégén tüntetést szerveztek New York belvárosában a fehér felsőbbrendűség és nacionalizmus ellen, miután egy filippínó-amerikai férfi arcát keresztbe kettéhasították egy sniccerrel. A történet egyetlen szépséghibája, hogy a rendőrség egy afroamerikai férfit gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével.

Szombat délután tüntetők százai gyűltek össze a manhattani Washington Square Parkban, majd több kilométeren keresztül vonultak a belvárosban, miközben azt skandálták: „Kinek az utcái? A mi utcáink!„. A demonstrálók végül az ikonikus Macy's nevű bevásárlóközpont előtt álltak meg. A többségük olyan táblákat tartott a levegőbe, melyeken „a fehér nacionalizmus a valódi vírus” felirat volt olvasható.

A tüntetés szervezői az „igazságot a Noel Quintana elleni támadásért” szlogennel népszerűsítették az eseményt. Az internetre feltöltött egyik promóciós poszterükön pedig a következő felhívás állt: ”Legyen vége az ázsiaiak elleni erőszaknak. Egyesüljünk a fehér nacionalizmus ellen.” Íme:

61 éves Quintanát még február 3-án támadták meg egy zsúfolt metrókocsin a reggeli csúcsforgalomban. Az elkövető többször megrúgta a manilai születésű férfi táskáját, majd egy sniccerrel fültől fülig kettéhasította az arcát keresztbe. Az áldozat egyetlen bűne az volt, hogy panaszkodott a tömegnyomor miatt.

Quintanának végül egyedül kellett segítséget kérnie, mivel a szemtanúk közül senki sem avatkozott be, vagy hívott mentőt. Kórházba szállítását követően 100 öltéssel varrták össze a sebét.

A támadás után pár órával a New York-i rendőrség nyilvánosságra hozott egy biztonsági kamera által rögzített videót a feltételezett elkövetőről. A Twitterre feltöltött felvételen tisztán látszik, hogy a gyanúsított afroamerikai:

A mostanihoz nagyon hasonló eset történt pár héttel ezelőtt San Franciscoban. A nyugati-parti nagyvárosban Vicha Ratanapakdee 84 éves thaiföldi bevándorlót ölte meg egy fekete férfi. Az elkövető, a 19 éves Antoine Watson teljes erőből, az egész testével nekifutott az áldozatnak, aki a becsapódástól azonnal szörnyethalt. A kegyetlen támadást egy térfigyelő kamera rögzítette:

Valami furcsa és megmagyarázhatatlan oknál fogva a helyi jogvédő egyesületek a fehér nacionalizmus ellen rendeztek tüntetést a gyilkosságként kezelt haláleset után. Ezt onnan tudni, hogy a szervezők a „vessünk véget az ázsiaiak elleni erőszaknak, egyesüljünk a fehér nacionalizmus ellen” szlogennel hirdették meg az eseményt:

Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas ázsiai-amerikai regényíró szerint azért a fehér nacionalizmus tehető felelőssé feketék által elkövetett, ázsiaiakat ért támadásokért, mert a tettesek minden esetben a „fehér felsőbbrendűség erőszakmintáit” követték.

Hasonló véleményének adott hangot Michelle Kim San Francisco-i sokszínűség-aktivista, aki szerint a „fehér felsőbbrendűség kultúrája” érhető tetten az ázsiaiak elleni támadások esetében – attól függetlenül, hogy az elkövetőknek milyen a származása.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

mandiner.hu

Már a tengerentúlon is aggódnak a románokért

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

KÜLFÖLD

"Bármikor bármi megtörténhet!" – Szó szerint leolvadt a bőr egy kislány arcáról

KÜLFÖLD

„Szomorú és nehéz időszak ez” – Barátját ünnepelve halt meg a 7 éves, aranyszívű kisfiú

KÜLFÖLD

Idegen férfi holttestét kapta meg egy gyászoló család a nagyapjuké helyett