1 éve

Svédország: lépcsőházban erőszakolt meg egy idős nagymamát a szomáliai migráns

Az elkövető már többszörösen visszaeső bűnözőnek számít, de a bíróság mégsem rendelte el a hazatoloncolását. A döntést azzal indokolták, hogy a rokonai Svédországban élnek, és túl nagy lelki terhet jelentene számára, ha nem láthatná többé őket.

A göteborgi kerületi bíróság családon belüli erőszak, halálos fenyegetések, lopás, bántalmazás, garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak, súlyos nemi erőszak és két kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény vádjával 5 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélte Hasan Muse Adent szomáliai bevándorlót, aki legkorábban a büntetésének felénél szabadulhat.

Az ügyészégi és rendőrségi dokumentumokba történő betekintés után a Samnytt című svéd hírportál döbbenetes részletekre bukkant a 38 éves afrikai migráns tetemes bűnlajstromával kapcsolatban.

Kiderült például, hogy egy esetben villanyszerelőnek adta ki magát és betört egy nő otthonába, akit végül brutálisan összevert. Öt nappal később pedig egy társásház lépcsőházában megerőszakolt egy idős nagymamát.

A brutálisan összevert áldozat

Tavaly, augusztus 30-án, este fél 11-kor arra lett figyelmes a göteborgi lakásában a lefekvéshez készülődő Edith, hogy valaki kinyitja a bejárati ajtaját, amit elfelejtett bezárni. A 21 éves fiatal nő maga köré csavart egy takarót, kiment az előszobába, ahol szembe találta magát Hassannal, aki azt mondta neki, hogy villanyszerelő és az áramot jött megjavítani.

Edith egy pillanatra sem hitte el a férfi zavaros történetét, és többször felszólította a távozásra. Hassan viszont nem tágított, így végül a nő ment ki a lakásából segítséget kérni a szomszédjaitól. Többekhez is bekopogott, de senki sem nyitott neki ajtót.

A migráns ekkor utánarohant, a társasház folyosóján földre szorította, fojtogatni kezdte, többször lefejelte, brutálisan összeverte, majd elfutott a helyszínről.

A bántalmazástól Edith sokkos állapotba került, de annyi lélekjelenléte azért maradt, hogy riassza a hatóságokat. Az egyik szomszéd felfigyelt a folyosóról beszűrődő zajokra, és az ablakából levideózta a társasházból dühöngve távozó migránst. A rendőrök végül a felvétel alapján, kevesebb mint fél órán belül letartóztatták.

A rendőrségi dokumentumok alapján Hassant augusztus 31-én, kicsivel éjfél után vették őrizetbe, és a laza svéd szabályoknak köszönhetően mindössze 8 órát kellett fogdában töltenie. Másnap reggel nyolckor szabadon engedték, így ugyanott folytatta az ámokfutását, ahol korábban abbahagyta...

Hasan Muse Adent rabosításakor készült felvételek (Forrás: Polisen)

Nemi erőszak a lépcsőházban

2020. szeptember 5-én, szombat hajnali 4 órákkor egy idős nagymama, aki épp az unokájára vigyázott, kopogásra ébredt. Azt hitte, hogy a fia érkezett haza az éjszakai műszakból, ezért felkelt, kinyitotta az ajtót, de a fia helyett Hassánnal találta szembe magát, aki gondolkodás nélkül berontott a lakásba. Az áldozat ellökte magától a férfit és segítségért kiáltva kifutott a lépcsőházba.

Hassan utána eredt és teljes erőből ütni, rúgni kezdte az idős asszonyt, aki az egyik találattól hátrazuhant, és rongybabaként, lécsőfokról lépcsőfokra legurult egy teljes emeletet. A támadója követte, rávetette magát, majd addig fojtogatna, amíg ellenállást tanúsított. Végül egyesével lepte róla a ruháit és megerőszakolta.

Az egyik szomszéd, aki a hatóságokat is riasztotta, a kukucskálónyíláson keresztül szemtanúja volt az eseményeknek. Ő később a bűnügyi nyomozás során azt mondta a vallomásában, hogy soha nem hallott még ekkora, és ennyire kétségbeesett sikoltozást.”

A helyszínre érkező két rendőrjárőr tetten érte Hassant, akit meztelenül rángattak le a nagymamáról.

A Samnytt hírportál értesülései szerint az áldozat pszichiátriai kezelés alatt áll az eset óta.

A lépcsősor, amin az idős áldozat legurult (Forrás: Polisen)
A lépcsőforduló, ahol a nemi erőszak történt (Forrás: Polisen)

Az elkövető Svédországban maradhat

A második eset után szerencsére már nem engedték szabadon Hassant, aki ellen a napokban született jogerős bírósági ítélet. Az 5 év 3 hónapos börtönbüntetése mellett 140 ezer svéd korona (5 millió forint) kártérítést kell fizetnie a megerőszakolt áldozatának, Edithnek pedig 16 ezret (570 ezer forint).

A Svéd Migrációs Ügynökség (Migrationsverket) javaslatára a bíróság megtagadta Hassan hazatoloncolását. Ezt a döntést azzal indokolták, hogy több rokona is Svédországban él, és szerintük túl nagy lelki terhet jelentene számára, ha nem láthatná többé őket.

Fontos megjegyezni, hogy Hassan többszörösen visszaeső bűnelkövetőnek számít. A svédországi pályafutása alatt eddig számtalan alkalommal tartóztatták már le betörés, garázdaság és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. 2015-ben pedig másfél évre rács mögé került, amiért megpróbált megerőszakolni egy 50 év körüli nőt a nyílt utcán.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, kiknek tartott privát bulit Justin Bieber Magyarországon

vg.hu

Vége a titkolózásnak: kiderül, miért alacsonyabb a nők fizetése

borsonline.hu

Már második gyermekét várja mostohafiától a 37 éves nő

vg.hu

Lehet, hogy most látjuk utoljára növekedni a magyar gazdaságot

ripost.hu

Ezt mondta Boros Lajos a sámánteáról, ami tönkretette VV Anett életét

vg.hu

Nincsenek titkok: az aszály miatt sok minden felszínre kerül

borsonline.hu

Kétszer is elvitte a lottófőnyereményt egy villanyszerelő, elárulta a titkát

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 15.: az Oroszlán jó híreket kap, a Szűzért rajong valaki

vg.hu

Acélcsarnokpiac: erős év, bizonytalan kilátások (X)

ripost.hu

Itt a hétfői horoszkópod, érdekes fordulat vár rád

ripost.hu

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról

ripost.hu

Jogi lépéseket tervez Suzy - törölték az oldalát

További cikkek

KÜLFÖLD

Megrázó felvételek érkeztek a horvátországi buszkatasztrófa helyszínéről

KÜLFÖLD

Receptet adott a győzelemre Orbán Viktor Amerikában

KÜLFÖLD

Rendőrök közé hajtott terepjárójával egy dzsihadista édesanyja Ausztriában

KÜLFÖLD

Putyin szerint egyszer már majdnem sikerült békét kötni Ukrajnával

KÜLFÖLD

Megszületett a döntés: Harry herceg és Meghan visszatérnek Nagy-Britanniába

KÜLFÖLD

Kiderült, hogy ki az a szerencsés, aki két hónapon belül két főnyereményt söpört be a lottón

KÜLFÖLD

Dráma Milánóban: magyar családanyát rabolt el az albán maffia

KÜLFÖLD

Horror a levegőben: robbantással fenyegetőzött egy terrorista az utasszállítón