1 éve

Másodszorra meghalt a koronavírusban

Miért kell beoltatnia magát annak is, aki egyszer már átesett a fertőzésen? Egy 73 éves német férfi példája, aki másodszorra kapta el a vírust és belehalt, választ ad erre.

A német sajtó beszámolója szerint most fordult elő először, hogy egy olyan beteg vesztette életét a koronavírus miatt, aki egyszer már kigyógyult belőle. A 73 éves nyugdíjas tavaly áprilisban fertőződött meg először, de gyorsan meggyógyult, így a családja megkönnyebbült, hogy a veszélyeztetett korosztályhoz tartózó nagypapa enyhe tünetekkel átesett a fertőzésen.


Fotó: Getty Images

Az öröm azonban csupán pár hónapig tartott. Decemberben az idős férfi ismét elkapta a koronavírust. Ekkor azonban már súlyosabb tünetek jelentkeztek nála, és január 11-én elhunyt. A boncolás eredménye azt mutatta, hogy a vírus tüdőgyulladást és több szerv leállását eredményezte az idős betegnél. A nyugdíjas Baden-Württemberg tartomány egyik településének kórházában vesztette életét, nem messze onnan, ahol elsőként mutatták ki az országban a koronavírus brit mutációját. A szakemberek most azt vizsgálják, hogy nem az új vírustörzs felelős-e a betegség súlyos lefolyásáért.

Világszerte is ritkaságszámba megy, hogy valaki kétszer megfertőződjön, az pedig még ritkábban fordul elő, hogy valaki a második fertőzésbe belehal. Tavaly év végén Hollandiából és Izraelből jelentettek ilyen eseteket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!